Fokhagymával sült, omlós csirkeszárnyak: a bőre ropogós, és nem szárad ki
A fokhagymával sült csirkeszárny talán legfinomabb része a ropogósra pirult bőr. Gyors ebéd vagy vacsora is lehet az ízletes fogás.
![Fokhagymával sült csirkeszárnyak](https://kep.index.hu/1/0/3547/35478/354785/35478557_e5c733313e469e100b1ad5d9ee651532_wm.jpg)
A csirkeszárny az az étel, amit nyugodtan a kezedbe vehetsz, és úgy szopogathatod le a húst a csontról. Érdemes belőle sokat készíteni, mert egyrészt viszonylag kevés a hús egy-egy darabon, másrészt olyan finom, hogy nagyon nehéz abbahagyni.
Fokhagymával sült csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 fej fokhagyma
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 2 evőkanál petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a borssal és a fokhagyma-granulátummal, majd kend be vele a húsokat. Alufóliával letakarva hideg helyen pihentesd legalább egy órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra, a húst és a fokhagymát pakold zsiradékkal kikent tűzálló tálba, és lefedve süsd körülbelül 45 percig. A végén vedd le róla a fóliát, és pirítsd ropogósra a bőrét. Tálaláskor díszítsd egészben hagyott petrezselyemlevelekkel. A csirkeszárnyhoz különösen jól illenek a különféle mártogatósok, legyen az egyszerű ketchup vagy házi salsa szósz.
Még több recept