25 perces fokhagymás-tejszínes csirkemell
Egyszerű és gyors ebéd szombatra
Ezzel a gyors recepttel biztos, hogy sikert aratsz!
- Nadrágban léptek a vörös szőnyegre, mégis mindenkit lenyűgöztek nőiességükkel: 7 híresség, aki nem csak estélyiben elegáns »
- Finomítják a barázdákat, fenntartják a rugalmasságot: 6 házi alapanyag ráncok ellen, melyek késleltetik a bőröregedést »
- Ez az egyszerű sminktrükk terjed most a neten: Kate Moss szexi gödröcskéit te is az arcodra varázsolhatod »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
A fokhagymát nem lehet nem szeretni, ahogy a gazdag szószos ételeket sem, a csirkemell pedig remek húsféle ezekhez, így egy tökéletes ebédet készíthetsz pár perc alatt.
Rizzsel és krumplis körettel is remek lesz, ha egy kicsit pikánsabbra szeretnéd, akkor adj hozzá egy fél deci száraz fehérbort!
Fokhagymás-tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 dl zsíros tejszín
- 1 csipet szerecsendió
- egy csapott evőkanálnyi szárított bazsalikom - vagy pár levél friss
- só, frissen őrölt bors
- zsiradék - vaj, vagy olaj
Elkészítés ideje:
25 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd vágd apró, egységes méretű kockákra. Ha ezzel kész vagy, jó alaposan sózd be, és tedd félre. A fokhagymákat tisztítsd meg, és készítsd elő a kislyukú reszelőt. Egy mélyebb serpenyőben olvassz vajat vagy forrósíts vékony réteg olajat, és kezdd el pirítani benne a húst.
Amikor már minden kis kockának minden oldala szépen kifehéredett, akkor add hozzájuk a fokhagymát, majd őrölj rájuk egy kis borsot. Ezután keverd át jó alaposan, majd jöhet a tejszín, bele a bazsalikom és a szerecsendió.
Ismét keverd át jó alaposan az egészet, vedd kis lángra, és hagyd még öt percig fortyogni, ügyelve, hogy le ne égjen. Ha ez is letelt, akkor vedd le az egészet a tűzről, és már kész is van.
Izgalmas krumplis köretek a szószos husihoz
A krumpliból nemcsak pürét készíthetsz, kismillió változatban sütheted, főzheted ezt a remek növényt.
OLVASD EL EZT IS!

- sertéshús
- marhahús
Isteni csevaprecept: Szerbiában így készítik!

- csirke
- fokhagyma