Omlós fokhagymás tarja serpenyőben pirítva: így marad a hús igazán szaftos

Ezzel a módszerrel valóban vajpuha lesz az illatos fokhagymás tarja.

Fokhagymás tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, omlós fokhagymás tarja kevés hozzávalóból készül. Hogy igazán omlós legyen, előbb kevés vízben párold puhára a húst, utána süsd le ropogósra. A tarja a sertésnek az egyik legfinomabb, legsokoldalúbban felhasználható része: készítheted sörben pácolva, krumplival és hagymával összerakva, füstölve pedig egy zamatos lencseleves alapja lehet.

Fokhagymás tarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felszeletelt sertéstarját enyhén klopfold ki, hogy a rostjait fellazítsd, majd dörzsöld be mindkét oldalát alaposan fokhagymával, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, pirítsd rajta a húst rövid ideig, hogy kérget kapjon, majd öntsd fel fél deci vízzel, és fedő alatt húsz perc alatt párold puhára.

Tegyél mellé két ág friss rozmaringot is. Ha elfőtt a leve, de a hús még rágós, pótold a folyadékot. Ha megpuhult, főzd el alóla a vizet, piríts még rajta egy keveset, és már tálalhatod is.

Elképesztően finom sajtos-fokhagymás pizza: krémlevesek mellé is kínálható

Az ízletes fokhagymás kencét bolti pizzatésztára is rákenheted, úgy pillanatok alatt elkészül a finom, meleg harapnivaló.

Elolvasom
Ezt is szeretjük