Omlós fokhagymás tarja serpenyőben pirítva: így marad a hús igazán szaftos
Ezzel a módszerrel valóban vajpuha lesz az illatos fokhagymás tarja.

A puha, omlós fokhagymás tarja kevés hozzávalóból készül. Hogy igazán omlós legyen, előbb kevés vízben párold puhára a húst, utána süsd le ropogósra. A tarja a sertésnek az egyik legfinomabb, legsokoldalúbban felhasználható része: készítheted sörben pácolva, krumplival és hagymával összerakva, füstölve pedig egy zamatos lencseleves alapja lehet.
Fokhagymás tarja
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A felszeletelt sertéstarját enyhén klopfold ki, hogy a rostjait fellazítsd, majd dörzsöld be mindkét oldalát alaposan fokhagymával, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, pirítsd rajta a húst rövid ideig, hogy kérget kapjon, majd öntsd fel fél deci vízzel, és fedő alatt húsz perc alatt párold puhára.
Tegyél mellé két ág friss rozmaringot is. Ha elfőtt a leve, de a hús még rágós, pótold a folyadékot. Ha megpuhult, főzd el alóla a vizet, piríts még rajta egy keveset, és már tálalhatod is.
A fokhagyma sokféle ételből kihagyhatatlan: asajtos pizzafalatok is finomabbak lesznek tőle.
Elképesztően finom sajtos-fokhagymás pizza: krémlevesek mellé is kínálható
Az ízletes fokhagymás kencét bolti pizzatésztára is rákenheted, úgy pillanatok alatt elkészül a finom, meleg harapnivaló.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció