Omlós fokhagymás tarja serpenyőben pirítva: így marad a hús igazán szaftos

Ezzel a módszerrel valóban vajpuha lesz az illatos fokhagymás tarja.

fokhagymas tarja
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha, omlós fokhagymás tarja kevés hozzávalóból készül. Hogy igazán omlós legyen, előbb kevés vízben párold puhára a húst, utána süsd le ropogósra. A tarja a sertésnek az egyik legfinomabb, legsokoldalúbban felhasználható része: készítheted sörben pácolva, krumplival és hagymával összerakva, füstölve pedig egy zamatos lencseleves alapja lehet.

Fokhagymás tarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ág rozmaring
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A felszeletelt sertéstarját enyhén klopfold ki, hogy a rostjait fellazítsd, majd dörzsöld be mindkét oldalát alaposan fokhagymával, és szórd meg sóval, borssal. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, pirítsd rajta a húst rövid ideig, hogy kérget kapjon, majd öntsd fel fél deci vízzel, és fedő alatt húsz perc alatt párold puhára.

Tegyél mellé két ág friss rozmaringot is. Ha elfőtt a leve, de a hús még rágós, pótold a folyadékot. Ha megpuhult, főzd el alóla a vizet, piríts még rajta egy keveset, és már tálalhatod is.

A fokhagyma sokféle ételből kihagyhatatlan: a sajtos pizzafalatok is finomabbak lesznek tőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük