Krumplival rakott rácos sertéstarja: paprika és paradicsom sül vele

A rácos sertéstarja szaftos és nagyon finom. Érdemes a húsra kérget pirítani, hogy az értékes nedvei sütés közben ne párologjanak el.

racos tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rácos sertéstarja lelke a jó szaftos hús és a rásimított paprikakrémes tejföl. Pakold meg elegendő paprikával és paradicsommal is. A tarjára először piríts kérget, és utána tedd a tepsibe, így őrzi meg legjobban az ízeit.

Rácos sertéstarja

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 30 dkg paprika
  • 30 dkg paradicsom
  • 4 szelet sertéstarja
  • 2 hagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál piros arany
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd elő negyedóra alatt. Ha kész, hűtsd ki.

A tarjaszeleteket klopfold ki, szórd meg minden oldalukat sóval és borssal, és tedd félre. Közben készítsd elő a többi hozzávalót: a kihűlt krumplit hámozd meg és kockázd fel, a hagymát vágd cikkekre, a paprikát és a paradicsomot szeletekre.

A tarjaszeletekre kevés olajon, oldalanként egy-két perc alatt süss kérget. Szedd őket ki egy tálra.

A krumpli felét oszd el egy vékonyan kiolajozott tepsiben. Szórd meg sóval és borssal. Pakold rá először a hagymát, utána az elősütött húst, arra a paprikát és a paradicsomot, majd fedd be a krumpli másik felével. Ezt az adagot is sózd, borsozd, locsold meg kevés olajjal, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe.

A tejfölt keverd el a Piros Arannyal. Amikor a hús és a krumpli már egy órája sül, vedd ki a sütőből, kend meg a tetejét a paprikás tejföllel, és immár fólia nélkül told vissza a sütőbe további 15-20 percre.

A sertéstarja rendkívül változatosan készíthető el: zöldségekkel együtt pirítva is fenséges.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük