Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog
A szaftos, sörben pácolt tarja igazán kiadós hétvégi ebéd.

sorben pacolt tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sörben pácolt tarja omlós, puha, és attól sem kell félned, hogy a gyerekeknek rosszat tesz, ugyanis az alkohol sütés közben elpárolog belőle. Minimum egy órát álljon a hús a fűszeres lében, de a legjobb akkor lesz, ha egy éjszakát is benne hagyod.

Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog

Hozzávalók 5 személyre

  • 1 kg sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 l világos sör
Recept idők

Elkészítés:

A sertéstarját szeleteld fel és klopfold ki. A sört öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet, keverd jól össze, és ebbe a keverékbe fektesd a húsokat úgy, hogy jól ellepje őket. A pihentetési idő leteltével halászd ki őket az edényből, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A hagymát karikázd fel, és fedd be vele a húsokat. Öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Ezután vedd le a fóliát a tetejéről, és süsd őket pirosra.

Ezt is szeretjük