Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog
A szaftos, sörben pácolt tarja igazán kiadós hétvégi ebéd.
A sörben pácolt tarja omlós, puha, és attól sem kell félned, hogy a gyerekeknek rosszat tesz, ugyanis az alkohol sütés közben elpárolog belőle. Minimum egy órát álljon a hús a fűszeres lében, de a legjobb akkor lesz, ha egy éjszakát is benne hagyod.
Sörben pácolt tarja jó szaftosan: kezdőknek is sikerülni fog
Hozzávalók 5 személyre
- 1 kg sertéstarja
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 l világos sör
- só
Elkészítés:
A sertéstarját szeleteld fel és klopfold ki. A sört öntsd egy tálba, add hozzá a zúzott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát, a borsot és a kakukkfüvet, keverd jól össze, és ebbe a keverékbe fektesd a húsokat úgy, hogy jól ellepje őket. A pihentetési idő leteltével halászd ki őket az edényből, és fektesd egymás mellé egy tepsibe. A hagymát karikázd fel, és fedd be vele a húsokat. Öntsd a tetejükre a visszamaradt páclevet, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 35 percre. Ezután vedd le a fóliát a tetejéről, és süsd őket pirosra.
Sörrel felöntve a sült kolbász is finomabb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept