Egészben sült fokhagymás csirke
Ezt tedd, hogy ropogós legyen a bőre
A sült csirke a fokhagymától még ízletesebb lesz.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sült csirke az egyik legváltozatosabban elkészíthető ételek egyike. Próbáld ki például sok fokhagymával. Néhány praktikával a megszokottnál még zamatosabbá teheted a húst. Rakhatsz a csirke mellé krumplit, akkor köretet sem kell hozzá készíteni.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 10 dkg vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval, a borssal, a zúzott fokhagymával, és kívül kend be vele jól a húst. Ettől a bőre még ropogósabb, pirosabb lesz. Ezt a műveletet érdemes már a zsiradékkal kikent tepsi felett végezni.

A csirke két lábát kösd össze, hogy sütés közben ne tudjon szétterülni. Önts alá fél deci vizet. Alufóliával fedd le a tepsit, és helyezd előmelegített sütőbe. Süsd 160 fokon bő egy órán át. Ekkor szúrj bele egy hústűt vagy éles kést. Ha tiszta lé folyik ki belőle, vedd le róla az alufóliát, majd hagyd, hogy szépen megpiruljon.

Blog.hu ajánló