Zamatos fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj házilag - Remek ízesítő, mutatós ajándék
Készítsd el a bolti ár töredékéért a fokhagymás, rozmaringos fűszerolajat, és dobd fel vele a húsételeket!


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
Főzőműsorok kedvenc hozzávalói a különböző formákban tárolt, méregdrága fűszerolajok. Te is egyszerűen elkészítheted otthon, ráadásul sokkal kevesebb pénzből kihozhatod, és azzal ízesíted, amivel csak akarod. Erre a célra a fokhagyma és a rozmaring nagyon alkalmas, a kettő együtt különösen finom. Használd húsokhoz, salátákhoz, de egy szép üvegben a konyha dísze is lehet. Hasznos, egyedi és elegáns gasztroajándék is bármilyen alkalomra.
Fokhagymás-rozmaringos fűszerolaj
Hozzávalók 15 decihez
- 1.5 l olívaolaj
- 8 gerezd fokhagyma
- 8 ág rozmaring
- 2 csomag tarka bors
Elkészítés:
Végy elő egy nagyobb zárható műanyag tálat vagy kisebb vödröt, és rakd bele a megpucolt fokhagymát, szórd bele a borsot, tedd bele a rozmaringot. Ha szereted, rakhatsz még bele chili paprikát, ízlés szerint kevés citromlevet és sót is. Zárd le jól, és hagyd érni fénymentes, hűvös helyen legalább két hétig. Közben kevergesd meg.
Ezt követően szedj össze kisebb-nagyobb mutatós üvegeket, de akár a boros, a ketchupos- vagy az üdítősüveg is megteszi. Alaposan mosd el mindegyiket, majd szárítsd meg. Rakj az üvegekbe egy-két ág rozmaringot, fokhagymát és színes borsot. Jól zárd le, különben hamar penészes lesz. Ha ajándékba szánod, címkézd fel.

Még több recept