Fokhagymás rostélyos vajpuhára sütve: így készítve szinte szétolvad a szájban
A serpenyőben sült fokhagymás rostélyos mennyei fogás, és viszonylag hamar el is készül.

A fokhagymás rostélyos az a fogás, amelyet bármikor bevethetsz, ha valami különleges, mégis házias ételt tennél az asztalra. Eredetileg nevéhez híven rostélyosból készítik, de választhatsz hozzá hátszínt is, azzal még egyszerűbb dolgozni, és párolni is rövidebb ideig kell. Ha szereted a marhahúst, a belőle készült szaftos pörköltet is örömmel fogod tunkolni.
Fokhagymás rostélyos
Hozzávalók 4 személyre
- 4 szelet marharostélyos (esetleg hátszín)
- 4 szelet fokhagyma
- 2 dl alaplé
- 1 dl olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A rostélyost alaposan klopfold ki, és szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal. Egy deci olajat egy tálban keverj el a zúzott fokhagymával. Fektesd a húsokat ebbe a keverékbe, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát.
Másnap a bepácolt húsokat először vedd ki a hűtőből néhány órára, hogy szoba-hőmérsékletűek legyenek, majd tedd őket egy serpenyőbe. Öntsd fel egy deci alaplével, és fedő alatt kis lángon kezdd el párolni. Az elfőtt folyadékot mindig pótold alatta. Nagyjából fél órára van szüksége, hogy megpuhuljon. A végén süsd zsírjára, vagyis hagyd, hogy minden lé elfőjön alóla, ezután süsd mindkét oldalát pirosra.
Steaket is érdemes otthon készítened: mutatjuk a legjobb receptet hozzá.
Omlós steak pikáns borsmártással – A sütési módszer sem mindegy
Nagyon elegáns étel a steak, mégsem fogod az egész napot a konyhában tölteni miatta, gyorsan elkészül, nem szabad túl sokáig sütni.
ElolvasomKép: BURCU ATALAY TANKUT / Getty Images