Egészben sült, fokhagymás, mustáros szűzpecsenye: így lesz tökéletesen omlós és szaftos
A mustáros, fűszeres szűzpecsenye egészben sütve ínyenc fogás. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst!

A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, így tényleg fenséges ebédet hozhatsz ki belőle. Egyben is egyszerűen megsütheted, sőt még krumpli is fér mellé a tepsibe. Mivel alacsony a zsírtartalma, érdemes pácolni, hogy ne száradjon ki.
Fokhagymás, mustáros szűzpecsenye
Hozzávalók
- 70 dkg szűzpecsenye
- 50 dkg krumpli
- 3 evőkanál mustár magos
- 3 db fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, és törölgesd szárazra, majd fejtsd le róla a hártyát egy éles, vékony pengéjű késsel. Az olajat keverd össze a mustárral, a mézzel, a borssal, és kend be vele a szűzpecsenyét. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Pácolás után a szűzpecsenyét rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, sózd be, a tetejére tegyél kis darabokra vágott fokhagymát és rozmaringot, mellé pedig rakhatsz krumplit is. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Néhány perc pihentetés után szépen tudod szeletelni.
Ha laktató főfogást készítenél, a Stroganoff-ragu tökéletes választás lehet.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció