Egészben sült, fokhagymás, mustáros szűzpecsenye: így lesz tökéletesen omlós és szaftos
A mustáros, fűszeres szűzpecsenye egészben sütve ínyenc fogás. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst!

- Palvin Barbi a laza sikket kedveli: így öltöznek a modellek a szimpla hétköznapokban »
- Veszélyes szépségtrendek terjednek az interneten: ezeknek a kipróbálását senkinek sem javasoljuk »
- A legcsinosabb egyrészes fürdőruhák a szezonban, amikben szuper nőies lehetsz a strandon: divatos fazonok árakkal és lelőhelyekkel »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 47 éves Egerszegi Krisztina friss fotókon: ezzel foglalkozik ma az ötszörös olimpiai bajnok
A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, így tényleg fenséges ebédet hozhatsz ki belőle. Egyben is egyszerűen megsütheted, sőt még krumpli is fér mellé a tepsibe. Mivel alacsony a zsírtartalma, érdemes pácolni, hogy ne száradjon ki.
Fokhagymás, mustáros szűzpecsenye
Hozzávalók
- 70 dkg szűzpecsenye
- 50 dkg krumpli
- 3 evőkanál magos mustár
- 3 db fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, és törölgesd szárazra, majd fejtsd le róla a hártyát egy éles, vékony pengéjű késsel. Az olajat keverd össze a mustárral, a mézzel, a borssal, és kend be vele a szűzpecsenyét. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Pácolás után a szűzpecsenyét rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, sózd be, a tetejére tegyél kis darabokra vágott fokhagymát és rozmaringot, mellé pedig rakhatsz krumplit is. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Néhány perc pihentetés után szépen tudod szeletelni.
Ha laktató főfogást készítenél, a Stroganoff-ragu tökéletes választás lehet.
Még több recept