Fűszeres, sült csirkemell sok fokhagymával és baconnel: egyszerűen fenséges
Csodás, ahogy a fokhagyma és a rozmaring átjárja a csirkemellet. A baconnek köszönhetően pedig nem szárad ki.
A fokhagyma, a bacon és a csirkemell együtt mindig nyerő! A hús fantasztikusan omlós, a pác isteni, a végeredmény olyan finom, hogy ez akár ünnepi fogás is lehet. Ráadásul alig van vele munka, és egy óra alatt az asztalon lehet. Amíg a csirke megsül, összedobhatsz egy finom köretet is.
Fokhagymás-baconös csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 2 db csirkemell
- 5 evőkanál olívaolaj
- 8 szelet bacon
- 1 fej fokhagyma
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemelleket vágd ketté, alaposan öblítsd le, papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze három gerezd zúzott fokhagymával, borssal, rozmaringgal, és kend be vele a húsokat. Mindegyiket tekerd egy vagy két szelet baconbe, és pihentesd a hűtőben legalább egy órát.
Pácolás után a húsokat rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, rakj melléjük még fokhagymát és rozmaringot. Süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. Grillezheted is, sőt olajban is megsütheted. Akkor jó, ha a hús omlós, puha, a bacon pedig ropogós.
A csirkemell friss paradicsommal és bazsalikommal is ínycsiklandó, és az elkészítése sem okozhat gondot.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept