Fetás, zöldséges tésztasaláta, ahogy a görögök készítik: finom, és percek alatt kész
A görög ízvilágú, fetás, zöldséges tésztasaláta kitűnő hidegen, melegen, és jó választás akkor is, ha nincs sok időd ételkészítésre.

Fetás, zöldséges tésztasaláta, ahogy a görögök készítik: finom, és percek alatt kész
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Virágillatú parfüm házilag: egyszerűen elkészítheted a saját illatod »

Puha és meleg pulcsik karácsonyi mintával – Árakkal és lelőhelyekkel »

Ha válaszolsz erre a 3 kérdésre, tudni fogod, milyen legyen az esküvői sminked »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tésztafüggő vagy, és a görög salátát is szívesen megeszed? Akkor miért ne ötvöznéd a kettőt? Jól behűtve még finomabb, és nem kell vele sokáig vesződnöd. Amíg megfő a tészta, elkészíted a feltétet is. Ha fogyózol, is megeheted, csak válaszd hozzá a csökkentett szénhidráttartalmú vagy teljes kiőrlésű lisztből készült tésztákat.

Fetás, zöldséges tésztasaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg tészta
  • 15 dkg paradicsom
  • 15 dkg feta sajt
  • olivabogyó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • petrezselyem
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékban forralj vizet, amikor lobog, dobd bele a tésztát, adj hozzá egy teáskanál sót és egy evőkanál olívaolajat. Főzd meg a tészta fajtájától függően nyolc-tíz perc alatt. Akkor jó, ha al dante, azaz a közepe még éppen roppanós.
 

A feta sajtot vágd kisebb kockákra, vagy morzsold el, a paradicsomot pedig tetszés szerint aprítsd fel. Keverd össze, és rakd hozzá az olívabogyót. Forgasd össze a leszűrt, kihűlt tésztával, locsold meg két evőkanál olívaolajjal, és szórd meg oregánóval. Bár fogyaszthatod rögtön, még finomabb, ha egy-két órára hűtőbe teszed, hogy az ízek összeérjenek. Petrezselyemmel díszítve tálald.

Ezt is szeretjük