4 husi 40 perc alatt
Gyorsan kell készítened valamilyen laktató ételt? Ráadásul egy férfi is lebzsel a környéken, akinek a saláta nem jó? Nos, itt van 4 husi, amit hamar elkészíthetsz.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

2019 legnőiesebb rövid frizurái: inspiráló bob fazonok egyenesen a szalonokból »

Nem is gondolnád, mire jó még a szegfűszeg: nagy hasznát veheted, ha elfogyott a szemöldökceruzád »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Krumpli-csirke torta

Hozzávalók:

  • fél kg darált hús
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • bors
  • 3 evőkanál olaj
  • fokhagyma
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 dl tej
  • 3-5 dkg reszelt sajt

A krumpliból a vaj felével és a tejjel készíts pürét . Olajon fonnyaszd meg a finomra vágott hagymát, add hozzá a darált húst, a szétnyomott fokhagymát és pirítsd 5 percig.

A krumplipüré felét tűzálló edényben terítsd el, rakd rá a darált húst, a püré másik felét, szórd meg reszelt sajttal, tedd rá a megmaradt vajat, és előmelegített sütőben 15 percig süsd, míg a teteje megpirul, zöld salátával tálald.

Egzotikus csirkerecept

Hozzávalók:

  • 1 csirkehúsleveskocka
  • 4 csirkemellfilé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm gyömbérdarabka
  • 20 dkg lilahagyma
  • 40 dkg kígyóuborka
  • 40 dkg brokkoli
  • 10 szem csillagánizs
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál őrölt bors

Forralj fel 7 és fél dl vizet a leveskockával, majd tedd bele a húst, és 30 percig kis lángon főzd, míg a lé a felére sűrűsödik. 4 evőkanál levest tegyél félre. A húst a levesben hagyd kihűlni, majd csöpögtesd le, és vágd vékony szeletekre. A gyömbért hámozd meg, és vágd kis darabokra. A hagymákat vágd négyfelé, majd minden darabot apríts még három részre. Az uborkát karikázd fel. A brokkolit szedd rózsáira, majd vágd vékony szeletekre. Két csillagánizs magját szedd ki, és daráld meg. Wokban vagy nagyobb serpenyőben, az olajban a húst, a csillagánizsport, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a brokkolit és az uborkát süsd 5 percig erős tűzön. Ízesítsd sóval, borssal, majd a főzőlevet is hozzáadva keverd el, és szórd bele a maradék csillagánizst. Rizzsel körítve tálaljuk.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók:

  • 80 dkg rostélyosszelet
  • olaj vag zsír
  • 2 fej vöröshagyma
  • liszt
  • bors

Szeleteket verd ki, a szélét vagdald be, sózd, borsozd. Forró zsiradékban mindkét oldalát hirtelen süsd meg. A hagymát vágd vékony karikákra, lisztben forgasd meg és bő, forró zsiradékban süsd ropogósra. Tálaláskor szórd a hús tetejére. Hússzeleteket készítsd elő, olajjal, mustárral kend meg, ekkor hűtőben pár órát pihenni kell hagyni. Sütés idejük 2-3 perc.

Bazsalikomos-gombás pulykaragu

Hozzávalók:

  • 40 dkg pulykamellfilé
  • 5 dkg csiperke
  • 4 db közepes paradicsom
  • 2 szál friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olaj
  • fehérbors
  • 2 evőkanál étkezési keményítő

A körethez:

  • 10 dkg ceruzabab
  • 6 dl húsleves
  • 2 evőkanál olaj
  • fél kiskanál currypor
  • 20 dkg hosszúszemű rizs

A húst öblítsd le, vágd vékony csíkokra. A gombát tisztítsd meg, szeleteld gerezdekre. A paradicsomokat merítsd forró, majd hideg vízbe, hámozd meg, és turmixold sima krémmé. A bazsalikomot aprózd fel. A húscsíkokat és a gombát dobd a forró olajba, élénk tűzön, folyamatosan keverve pirítsd 2 percig. Öntsd fel a paradicsommal, aztán sóval, őrölt fehérborssal és a felaprózott bazsalikommal ízesítsd, fedő alatt párold puhára. A körethez a babot tisztítsd meg, vágd 2-3 cm-es darabokra, és a húslevesben 10 percig főzd elő. Az olajat forrósítsd fel, dobd rá a rizst, 1 percig pirítsd. Keverd hozzá a curryt, majd a zöldbabos húslevest, ízlés szerint sózd, borsozd, fedd le és 180 fokos sütőben párold puhára. A keményítőt keverd el fél dl hideg vízben, add a pulykaraguhoz, és sűrűsödésig forrald, körülbelül 1 percig. Szedd mély tálba, néhány gerezd paradicsommal és a félretett bazsalikommal díszítsd, végül a babos-currys rizzsel tálald.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük