Fehérrépa-krémleves gyömbérrel és naranccsal - Nem is gondolnád, milyen finom
A különleges fehérrépa-krémleves igazi vírusűző étel, ráadásul az íze is csodás.

Fehérrépa-krémleves gyömbérrel és naranccsal - Nem is gondolnád, milyen finom
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A petrezselyemgyökeret a köznyelv fehérrépának nevezi, mi is így teszünk. Ha egyszer megkóstolod a fehérrépa-krémlevest, többé nem leszel hajlandó lemondani róla. Naranccsal és gyömbérrel ízesítve isteni. A fehérrépát egészségügyi hatása miatt is érdemes gyakran fogyasztani, hisz tele van fontos vitaminokkal, rostokkal. Jó tanács, hogy ne válassz túl nagy darabot belőle, mert könnyen fás lehet.

Fehérrépa-krémleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg fehérrépa
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 l víz
  • 1 db narancs
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 dkg vaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat pucold meg és karikázd fel. Egy lábosban olvaszd meg a vajat, majd pirítsd meg rajta a kis darabokra vágott vöröshagymát. Rakd hozzá a répákat, kevergetve süsd egy-két percig, és öntsd fel vízzel. Morzsold bele a leveskockát, dobd bele a zúzott fokhagymát, majd reszeld bele a narancs héját és a gyömbért. Sózd, borsozd ízlés szerint, és lefedve főzd puhára a répát körülbelül 20 perc alatt. 
 

Botmixerrel pépesítsd, majd facsard hozzá a narancs levét, és forrald még öt percig. Ezt követően húzd le a tűzről. Tálaláskor megszórhatod petrezselyemmel, vagy kínálhatod szárított, pirított kenyérkockákkal.

Ezt is szeretjük