Omlós, illatos fahéjas puffancs
A fűszeres, illatos puffancs, aminek már az illatával bármit elérhetsz bárkinél, az ízével pedig...
Ha unod a szokásos, egyszerűnek és népszerűnek mondható sütiket, de nem akarsz órákig pepecselni, hogy kivívd mások elismerését, itt egy egyszerű megoldás, amire képtelenség nemet mondani.
A legfinomabb még melegen fogyasztva, de persze azért kihűlve sem sülsz fel vele.
Fahéjas puffancs
Hozzávalók:
- 13 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 1 dl tej
- 1 tojás
- 1,5 teáskanálnyi sütőpor
- 1/4 teáskanál szerecsendió
- 1 csipet szegfűszeg
- 1 teáskanálnyi friss, apróra vágott gyömbér
- kevés - körülbelül teáskanálnyi - narancshéj
A fahéjas réteghez:
- 6 evőkanálnyi olvasztott vaj
- 13 dkg finomra őrölt - de nem por! - cukor
- 1 teáskanálnyi őrölt fahéj
Elkészítés ideje:
40 perc.
Elkészítés menete:
Végy elő egy duplafalú edényt, és forrósítsd fel, majd gyors kevergetés mellett olvaszd fel benne a vajat, ezután vedd le a tűzről, és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, vedd elő a kedvenc muffinformád, és lisztezd be a mélyedéseket. Üsd a vajhoz a tojást, keverd hozzájuk a cukrot, és egy botmixerrel krémesítsd őket. A száraz összetevőket keverd össze egy másik tálkában, majd add őket a krémhez, folyamatos kevergetés mellett pedig öntsd hozzájuk a tejet is.
Ha mindez kész van, adagold szét a masszát a 12 muffinmélyedésbe, majd told be a sütőbe, nagyjából 20-25 percre, amíg szép barnák lesznek. A fahéjas réteghez félretett vajat olvaszd meg, egy másik tálban pedig keverd össze a fahéjat és a cukrot. Ha a puffancsok egyre pufókabbak, vedd ki őket, minden oldalukat kend be a vajjal, majd mártsd meg őket a fahéjas cukorban. Ha mindenki megmártózott, készen is vagy, jöhet a következő adag.
Itt van az ősz, itt van az alma
Az ősz a legjobb almás sütik időszaka, ugyan egész évben elérhető ez a gyümölcs, de valahogy mindig ősszel kerül a középpontba, készítsd te is minél változatosabban!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- tojás
- kakaó
A házi vaníliás karika receptje
- kakaó
- reggeli
Foszlós márványos-kakaós kalács
- szilva
- fahéj