Omlós, illatos fahéjas puffancs

Tepsiben készítve

A fűszeres, illatos puffancs, aminek már az illatával bármit elérhetsz bárkinél, az ízével pedig...

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha unod a szokásos, egyszerűnek és népszerűnek mondható sütiket, de nem akarsz órákig pepecselni, hogy kivívd mások elismerését, itt egy egyszerű megoldás, amire képtelenség nemet mondani.

A legfinomabb még melegen fogyasztva, de persze azért kihűlve sem sülsz fel vele.

Fahéjas puffancs

Hozzávalók:

  • 13 dkg kristálycukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 1,5 teáskanálnyi sütőpor
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1 csipet szegfűszeg
  • 1 teáskanálnyi friss, apróra vágott gyömbér
  • kevés - körülbelül teáskanálnyi - narancshéj

A fahéjas réteghez:

  • 6 evőkanálnyi olvasztott vaj
  • 13 dkg finomra őrölt - de nem por! - cukor
  • 1 teáskanálnyi őrölt fahéj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy duplafalú edényt, és forrósítsd fel, majd gyors kevergetés mellett olvaszd fel benne a vajat, ezután vedd le a tűzről, és várd meg, amíg szobahőmérsékletűre hűl. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, vedd elő a kedvenc muffinformád, és lisztezd be a mélyedéseket. Üsd a vajhoz a tojást, keverd hozzájuk a cukrot, és egy botmixerrel krémesítsd őket. A száraz összetevőket keverd össze egy másik tálkában, majd add őket a krémhez, folyamatos kevergetés mellett pedig öntsd hozzájuk a tejet is.

Ha mindez kész van, adagold szét a masszát a 12 muffinmélyedésbe, majd told be a sütőbe, nagyjából 20-25 percre, amíg szép barnák lesznek. A fahéjas réteghez félretett vajat olvaszd meg, egy másik tálban pedig keverd össze a fahéjat és a cukrot. Ha a puffancsok egyre pufókabbak, vedd ki őket, minden oldalukat kend be a vajjal, majd mártsd meg őket a fahéjas cukorban. Ha mindenki megmártózott, készen is vagy, jöhet a következő adag.

Itt van az ősz, itt van az alma

Az ősz a legjobb almás sütik időszaka, ugyan egész évben elérhető ez a gyümölcs, de valahogy mindig ősszel kerül a középpontba, készítsd te is minél változatosabban!

A legfinomabb almás sütik a nagyi konyhájából

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük