Miből készül a csorbaleves, és miből a puliszka? Teszteld, mennyire ismered az erdélyi konyhát!
Az erdélyi konyha sok olyan elemet ismer, ami az anyaországban nem terjedt el: te mennyire vagy képben vele?

Az erdélyi konyhában magától értetődő természetességgel keverednek a magyar, a román és a szász nép hagyományos receptjei. A jellegzetes ízek messziről ide vonzzák a turistákat, akik általában alig várják, hogy eredeti puliszkát vagy ordát ehessenek, és leönthessék egy kupica házi pálinkával.
Erdélyben szívesen főznek olyan húsfélékből is, amelyek Magyarországon kevésbé népszerűek. A szárnyasok és a sertés mellett ősszel és télen népszerű a kecske- és a birkahús. Ezek jellegzetes, erős ízét gazdag fűszerezéssel ellensúlyozzák.
Erdélyi konyha - kvíz
Ha jártál már Erdélyben, az alábbi kérdések nagy részére valószínűleg fogsz tudni válaszolni. Közben azon is gondolkodhatsz, melyik étel a kedvenced a felsoroltak közül.

Kép: Vermilion2006 / Getty Images
“Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy” - 6 kérdés kenyérrel kapcsolatos mondásokról: kvíz
A kenyér a legalapvetőbb élelmiszer évezredek óta, nem csoda, hogy sok-sok szállóige született róla. Teszteld, hányat ismersz közülük!
Elolvasom