Hideg tejszínes eperkrémleves: főzni nem, csak turmixolni kell
Az eperkrémleves ízében, színében is igazán frissítő tavasz végi, nyár eleji finomság, ami behűtve az igazi.

hideg-eperkremleves
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Elképesztően nőies ruhafazonok, melyek 50 felett is igazán sikkesek: keveset mutatnak a lábakból és szépen formálják az alakot »

Rugalmatlanná, szárazzá válhat a bőröd a klímától, ha nem figyelsz: 6 tipp, mit tehetsz ellene »

Ezekért az ékszerekért bolondultak a nők a 80-as években, és most újra divatosak: fülbevalók gyöngyöstől a neonig »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most már egyre édesebb az eper, így fantasztikus krémlevest készíthetsz belőle 10 perc alatt. Ha reggel összeturmixolod, délre jól lehűl, és az ízek is összeérnek. A narancslétől és a tejszíntől a leves krémes textúrát kap. Nagy előnye, hogy mivel nem kell főzni, az eper a vitamintartalmát sem veszíti el.

Eperkrémleves főzés nélkül

Hozzávalók:

  • 60 dkg eper
  • 2 dl tejszín
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl narancslé
  • 1 csipet gyömbér
  • 1 ág menta
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

Az epret csumázd ki, alaposan mosd meg, csepegtesd le, és rakd egy turmixgépbe. Tedd hozzá a narancslevet, a gyömbért, a cukrot, a vaníliát, és turmixold krémesre. A tejszínt keverd simára a keményítővel, és csorgasd az epres turmixba. Keverd össze, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd mentával!  
Az eper a tiramisuba is kitűnő, gyorsan összedobod, és ez is behűtve az igazi. 

Ezt is szeretjük