Mennyei, villámgyors eperhab - Könnyű és csodás pohárdesszert
Ha máshol nem, gyermekkorodban a nagyinál biztosan ettél eperhabot.

Idézd fel a régi ízeket! Ez a recept akkor is jól jön, ha édességre kívánsz, de nincs időd vagy kedved süteménykészítéshez. Ha lefagyasztod, a legjobb eperfagyival is felveszi a versenyt.
Az eperhab tálalásának, díszítésének csak a fantáziád szabhat határt. Bár nehéz megállni, hogy ne fald fel rögtön, érdemes legalább fél órára a hűtőbe tenni.

Eperhab
Hozzávalók
- 50 dkg eper
- 4 tojásfehérje
- 3-4 kanál cukor
Elkészítés ideje: 10 perc
Az epret csumázd ki, mosd meg alaposan, majd rakd egy tálba, és törd össze villával vagy botmixerrel. A fehérjékből verj kemény habot, add hozzá a cukrot, és verd még tovább. Ha felfordítod a tálat, és meg sem moccan benne a hab, keverd hozzá az összetört epret. Kézi habverővel vagy fakanállal óvatosan forgasd össze!
Ha homogén a massza, töltsd poharakba, kisebb formákba. Elegáns kelyhet is készíthetsz, ha alulra teszel néhány szem epret, arra kanalazod a habot, majd tálaláskor ostyával díszíted. Rakhatod a sima hűtőbe, de akár a fagyasztóba is. Utóbbi esetben házi készítésű, krémes eperfagyit kapsz.