Téli fűszerekkel sült puha muffin: ki nem találnád, mi kerül a tésztájába
Ez a tejmentes, téli muffin egy különleges összetevőnek köszönheti a puhaságát.

Próbáltál már sütibe zöldséget keverni? Az édességekbe kerülhet cékla, cukkini, sütőtök, vagy édeskrumpli, mint ebbe a muffinba. A kis darabok a téli fűszereknek köszönhetően akkor is ünnepi hangulatot csempésznek a konyhádba, ha a karácsony már régen elmúlt.
Édeskrumplis muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 dkg édeskrumpli (tisztított súly)
- 20 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 7.5 dkg dióbél
- 2 tojás
- 2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 1.25 dl olívaolaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 0.8 dl víz
- 0.5 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Az édeskrumplit hámozd meg, kockázd fel és főzd puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni.
A kihűlt édeskrumplipüréhez add hozzá a cukrot, az olajat, a vizet és a tojásokat. Keverd ki. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a fűszerkeverékkel, és forgasd a nedves hozzávalókhoz. A diót törd durvára, és ezt is keverd a tésztához. Oszd el a masszát kivajazott vagy papírral kibélelt muffintepsiben. 180 fokos sütőben 20-22 perc alatt süsd őket készre.
Omlós, mogyoróvajas muffin csokival: gluténmentes finomság
A muffin egyike azoknak a sütiknek, amit szinte mindenki kedvel. Sósan és édesen is elkészíthető, gyorsan kész, és szinte bármivel ízesíthető, a lehetőségek száma végtelen.
ElolvasomKép: bhofack2 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- egytálétel
- vegetáriánus