Isteni, pihe-puha céklás brownie: liszt sem kell a különleges édességhez
Gondolnád, hogy a cékla akár sütemények alapja is lehet? A szuperzöldséggel gazdagított brownie különleges, puha édesség, és még liszt sem kell hozzá.

ceklas-brownie-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brownie-ban nemcsak az a nagyszerű, hogy számtalan módon variálható édesség, hanem az is, hogy sok változata liszt hozzáadása nélkül is készülhet, így a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A pihe-puha csokis szeleteket ebben a receptben cékla gazdagítja, és egészen biztos lehetsz abban, hogy így az is megeszi ezt a finom zöldséget, aki egyébként nem igazán rajong érte. Mivel a brownie lelkét a kakaó és az étcsoki adja, úgy lesz a legfinomabb, ha jó minőségű alapanyagokat használsz hozzá.

Céklás brownie receptje

Hozzávalók:

  • 20 dkg cékla
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 14 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A céklát vágd negyedekbe, csomagold alufóliába, így süsd fél órát, majd vedd ki az alufóliából, és süsd további fél órát. Ha kész, pucold meg, ha szükséges, még villával törd össze, és várd meg, amíg kihűl.
 

A csokit vízgőz fölött olvaszd fel. A kétféle cukrot keverd habosra a vajjal, majd adagold bele a tojásokat. A száraz hozzávalókat, azaz az őrölt mandulát és a kakaóport keverd össze egy másik tálban. Fakanállal óvatosan dolgozd a tojásos cukorhoz, csorgasd hozzá az olvasztott csokit, végül vegyítsd el a céklapürével. Öntsd a tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe, és süsd 20 percig. Akkor is vedd ki, ha a beleszúrt villára még ragad egy kis tészta. Ahogy hűl, még szilárdulni fog, de nem szárad ki.
Nagy sikert arathatsz azzal is, ha a brownie-t gesztenyével dobod fel.

Ezt is szeretjük