Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé

Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.

Édesburgonya-püré
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán te is édesburgonya-rajongó lettél az utóbbi időben, ami nem is lenne csoda, hiszen a vitamindús narancssárga növény a krumplihoz hasonlóan számtalan formában használható fel. Ez a püré tejszínnel készítve lesz igazán selymes. Ha nincs otthon friss fűszered, egy ágat egy kiskanál szárított változattal helyettesíts.

Édesburgonya-püré

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg édesburgonya
  • 15 dkg friss vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • kockázott vaj a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd sós vízben, a babérlevél és a megpucolt, de egészben hagyott hagyma és fokhagymagerezdek társaságában tedd fel főni 15-20 percre. Ha megpuhult, szűrd le, a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet dobd ki.

Egy kisebb lábosba öntsd bele a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított rozmaringgal és kakukkfűvel, és 2-3 perc alatt forrald össze. A leszűrt édesburgonyát keverd össze a fűszeres tejszínnel, fokozatosan adagold hozzá a vajat is, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor a meleg püré tetejére még egy-egy kocka vajat tehetsz.

A fokhagymával sült gomba is formabontó köret, érdemes megismerkedned vele.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük