Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé
Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.
Talán te is édesburgonya-rajongó lettél az utóbbi időben, ami nem is lenne csoda, hiszen a vitamindús narancssárga növény a krumplihoz hasonlóan számtalan formában használható fel. Ez a püré tejszínnel készítve lesz igazán selymes. Ha nincs otthon friss fűszered, egy ágat egy kiskanál szárított változattal helyettesíts.
Édesburgonya-püré
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg édesburgonya
- 15 dkg friss vaj
- 2 dl tejszín
- 2 ág kakukkfű
- 2 ág rozmaring
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- só
- bors
- kockázott vaj a tálaláshoz
Elkészítés:
A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd sós vízben, a babérlevél és a megpucolt, de egészben hagyott hagyma és fokhagymagerezdek társaságában tedd fel főni 15-20 percre. Ha megpuhult, szűrd le, a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet dobd ki.
Egy kisebb lábosba öntsd bele a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított rozmaringgal és kakukkfűvel, és 2-3 perc alatt forrald össze. A leszűrt édesburgonyát keverd össze a fűszeres tejszínnel, fokozatosan adagold hozzá a vajat is, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor a meleg püré tetejére még egy-egy kocka vajat tehetsz.
A fokhagymával sült gomba is formabontó köret, érdemes megismerkedned vele.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció