Selymes édesburgonya-püré sokféle fűszerrel: nagyon finom köret sült húsok mellé

Olyan, mint a krumplipüré, de mégis kicsit más. Készíts selymes, fűszeres édesburgonya-pürét a húsok mellé.

edesburgonya pure

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Talán te is édesburgonya-rajongó lettél az utóbbi időben, ami nem is lenne csoda, hiszen a vitamindús narancssárga növény a krumplihoz hasonlóan számtalan formában használható fel. Ez a püré tejszínnel készítve lesz igazán selymes. Ha nincs otthon friss fűszered, egy ágat egy kiskanál szárított változattal helyettesíts.

Édesburgonya-püré

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg édesburgonya
  • 15 dkg friss vaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • 2 babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • bors
  • kockázott vaj a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, majd sós vízben, a babérlevél és a megpucolt, de egészben hagyott hagyma és fokhagymagerezdek társaságában tedd fel főni 15-20 percre. Ha megpuhult, szűrd le, a hagymát, a fokhagymát és a babérlevelet dobd ki.

Egy kisebb lábosba öntsd bele a tejszínt. Sózd, borsozd, szórd meg felaprított rozmaringgal és kakukkfűvel, és 2-3 perc alatt forrald össze. A leszűrt édesburgonyát keverd össze a fűszeres tejszínnel, fokozatosan adagold hozzá a vajat is, és botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd. Tálaláskor a meleg püré tetejére még egy-egy kocka vajat tehetsz.

A fokhagymával sült gomba is formabontó köret, érdemes megismerkedned vele.

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!

Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is. 

Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet. 

Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Promóció

Ezt is szeretjük