Édes, krémes madártej
Az édesség, aminek képtelenség ellenállni, a vaníliás-krémes lében úszkáló habpárnák egyszerűen mindenki kedvencei.
A türelmes szakács édessége a madártej, nem szabad kapkodni, miközben készíted, de vannak olyan pillanatok, amikor gyorsan, mégis precízen kell vele dolgoznod, viszont ha mindent jól időzítesz, a végeredmény az egyik legfinomabb édesség.
Készítheted gőz fölött is, ha úgy nagyobb a biztonságérzeted, de egy kis odafigyeléssel nem tudod elrontani.
Madártej
Hozzávalók:
- 1,2 liter tej
- 5 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 rúd vanília
- 10 dkg mazsola
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket három csapott evőkanálnyi cukorral verd kemény habbá, majd tedd félre. Egy liter tejet egy mélyebb, vastag falú - ez fontos! - lábasban melegíts fel - ügyelj, hogy ne forrjon -, közben kapard bele a vaníliát, majd vedd alatta kisebbre a lángot, és próbáld meg egyenletes hőmérsékleten tartani. Keverj egy evőkanálnyi cukrot a tejhez, majd kanállal szedj a habból galuskákat, és őket tedd bele, hagyj mindegyiknek bőven helyet, mert gyorsan megnőnek. Alig egy perc múlva fordíts meg őket, majd további fél percig főzd a másik oldalukon, aztán gyorsan szedd ki egy szűrőedénybe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha minden galuska elkészült, tedd őket egy kicsit félre, majd a sárgájákat a maradék cukorral keverd simára. A fennmaradó két deci tejet forrald fel, majd add a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, elvileg egy sima, egyenletes, sűrű masszát kellett kapnod, ha kicsit híg lett, akkor egy kanál liszttel - vagy vaníliás pudingporral - sűrítsd be. Szedd bele a galuskákat, szórj rájuk mazsolát - vagy ne, ez ízlés kérdése -, majd tedd a hűtőbe, amíg nem fogyasztod.
Mennyei desszertek a szabadság napjaira
Ha nem tudsz elmenni nyaralni, de pár napra azért otthon maradsz, készíts el pár olyan édességet, amire év közben nem volt időd!
OLVASD EL EZT IS!
- palacsinta
- eper
Epres sült palacsinta
- gyümölcs
- leves
A nagyiféle meggyleves receptje
- citrom
- pite