Édes, krémes madártej
Egy jól bevált recept
Az édesség, aminek képtelenség ellenállni, a vaníliás-krémes lében úszkáló habpárnák egyszerűen mindenki kedvencei.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Hatalmas szemek 5 lépésben, pillanatok alatt - Így használd a fehér szemceruzát »

Ha különleges, miért ne adhatnád ajándékba: a legjobb szépségápolási csomagok karácsonyra »

Ez nem csak egy póló, segíthetsz vele: egyedi kollekció magyar tervezőtől és ismert zenészektől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A türelmes szakács édessége a madártej, nem szabad kapkodni, miközben készíted, de vannak olyan pillanatok, amikor gyorsan, mégis precízen kell vele dolgoznod, viszont ha mindent jól időzítesz, a végeredmény az egyik legfinomabb édesség.

Készítheted gőz fölött is, ha úgy nagyobb a biztonságérzeted, de egy kis odafigyeléssel nem tudod elrontani.

Madártej

Hozzávalók:

  • 1,2 liter tej
  • 5 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 rúd vanília
  • 10 dkg mazsola

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket három csapott evőkanálnyi cukorral verd kemény habbá, majd tedd félre. Egy liter tejet egy mélyebb, vastag falú - ez fontos! - lábasban melegíts fel - ügyelj, hogy ne forrjon -, közben kapard bele a vaníliát, majd vedd alatta kisebbre a lángot, és próbáld meg egyenletes hőmérsékleten tartani. Keverj egy evőkanálnyi cukrot a tejhez, majd kanállal szedj a habból galuskákat, és őket tedd bele, hagyj mindegyiknek bőven helyet, mert gyorsan megnőnek. Alig egy perc múlva fordíts meg őket, majd további fél percig főzd a másik oldalukon, aztán gyorsan szedd ki egy szűrőedénybe.

Ha minden galuska elkészült, tedd őket egy kicsit félre, majd a sárgájákat a maradék cukorral keverd simára. A fennmaradó két deci tejet forrald fel, majd add a sárgájához, folyamatos keverés mellett. Ha ezzel megvagy, elvileg egy sima, egyenletes, sűrű masszát kellett kapnod, ha kicsit híg lett, akkor egy kanál liszttel - vagy vaníliás pudingporral - sűrítsd be. Szedd bele a galuskákat, szórj rájuk mazsolát - vagy ne, ez ízlés kérdése -, majd tedd a hűtőbe, amíg nem fogyasztod.

Mennyei desszertek a szabadság napjaira

Ha nem tudsz elmenni nyaralni, de pár napra azért otthon maradsz, készíts el pár olyan édességet, amire év közben nem volt időd!

Blog.hu ajánló