Fényesre sült csirkecombok ropogós bőrrel: egyszerre édes és pikáns, ha így készíted
Ha szereted az erőteljesebb ízvilágot, imádni fogod ezt az egyszerre édes és pikáns sült csirkecombot.
Ez a csodás ebéd nem más, mint egy hagyományos mézes-mustáros csirkecomb curryporral bolondítva, így lesz egyszerre édes, pikáns és ellenállhatatlan. Az indiai ihletésű curryt a britek hozták Európába, és alakították át úgy, hogy a helyi ízlésnek is megfeleljen. Az alapjául szolgáló fűszerkeverék a levesektől a szaftos fogásokig számtalan ételt dob fel: kísérletezz vele bátran!
Édes-pikáns sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkefelsőcomb
- 2 evőkanál méz
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál tárkony
- 0.5 csokor koriander
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg sóval, és helyezd el őket szorosan egymás mellett egy tepsiben. A mézet melegítsd fel egy kicsit, hogy folyékony legyen. Keverd el a mustárral, a curryporral és a tárkonnyal. Kend meg jól a csirkecombokat ezzel a mázzal, öntsd alá a bort, majd takard le a tepsit alufóliával, és told 190 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről. Szórd meg aprított korianderrel, és tedd vissza a sütőbe tíz percre, amíg a bőre a tetején fényesre pirul.
A mézes-mustáros ízesítés a köretnek is jól áll: ez a sült répa az ünnepi asztalon is megállja a helyét.
Kép: manyakotic / Getty Images
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept