Ragacsos csirkeszárnyak édes chilis mártásban: vedd a kezedbe, úgy falatozd
Édes chiliszósszal könnyen készíthetsz keleti hangulatú finomságokat. Csirkeszárnnyal is ellenállhatatlan.

A csirkeszárnyak ropogtatásához még evőeszközre sincs szükséged, hiszen a kézbe véve a legjobb falatozni őket. Édes chiliszószt ma már bármilyen nagyobb boltban kapsz. Még finomabb lesz a mártás, ha ízlés szerint egy-három teáskanál csípős chilipasztát is keversz hozzá.
Édes chilis csirkeszárnyak receptje
Hozzávalók
- 60 dkg csirkeszárny
- 2 dl édes chiliszósz
- 2 teáskanál szójaszósz
- 1 teáskanál csípős chilipaszta
- 2 evőkanál szezámmag
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat a forgóknál felezd el, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy mélyebb tálban keverd el az édes chiliszószt a chilipasztával és a szójaszósszal. Öntsd az egészet a csirkeszárnyakra, keverd jól össze, és hagyd pihenni legalább fél órát. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, öntsd a tetejükre a visszamaradt szószt, szórd meg őket szezámmaggal, és süsd nagyjából fél órát, amíg omlóssá válnak. Ha meg tudod oldani, grillrácson is kisütheted a szárnyakat, úgy még finomabbak lesznek.
Ha szereted a csípős ízeket, ezek a paprikakrémmel bolondított fűszeres csirkemellcsíkok is ízleni fognak.
- szójaszósz
- csirkeszárny
- szezámmag
- húsételek
- csípős csirkeszárny
- kínai csirkeszárny
- édes chili
- Recept

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció