Ragacsos csirkeszárnyak édes chilis mártásban: vedd a kezedbe, úgy falatozd
Édes chiliszósszal könnyen készíthetsz keleti hangulatú finomságokat. Csirkeszárnnyal is ellenállhatatlan.

edes chilis
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkeszárnyak ropogtatásához még evőeszközre sincs szükséged, hiszen a kézbe véve a legjobb falatozni őket. Édes chiliszószt ma már bármilyen nagyobb boltban kapsz. Még finomabb lesz a mártás, ha ízlés szerint egy-három teáskanál csípős chilipasztát is keversz hozzá.

Édes chilis csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkeszárny
  • 2 dl édes chiliszósz
  • 2 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál csípős chilipaszta
  • 2 evőkanál szezámmag
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat a forgóknál felezd el, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre. A sütőt melegítsd elő 200 fokra. Egy mélyebb tálban keverd el az édes chiliszószt a chilipasztával és a szójaszósszal. Öntsd az egészet a csirkeszárnyakra, keverd jól össze, és hagyd pihenni legalább fél órát. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral, fektesd rá a szárnyakat, öntsd a tetejükre a visszamaradt szószt, szórd meg őket szezámmaggal, és süsd nagyjából fél órát, amíg omlóssá válnak. Ha meg tudod oldani, grillrácson is kisütheted a szárnyakat, úgy még finomabbak lesznek.

Ha szereted a csípős ízeket, ezek a paprikakrémmel bolondított fűszeres csirkemellcsíkok is ízleni fognak.

Ezt is szeretjük