Isteni házi savanyúság patisszonból: így kibírja a következő szezonig
Ha szereted a patisszont, feltétlenül tegyél el télre néhány üveggel fűszeres, ecetes vízben is!
Ha még mindig befőzési lázban égsz, ne feledkezzél meg a kicsit háttérbe szorult csillagtökről sem! A sárga patisszon talán még finomabb, mint a fehér rokona. Ha kicsi zöldségeket szeretnél eltenni, arra figyelj, hogy időben szedd le, mert egy nap alatt is nagyot tud nőni.
Ecetes patisszon
Hozzávalók
- 1 kg patisszon
- 1 csokor kapor
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 6 dl víz
- 5 dkg só
- 4 dkg cukor
- 1 teáskanál bors egész
- 0.6 dl ecet
- 3 db babérlevél
Elkészítés:
A patisszonokat alaposan mosd meg, érdemes néhány percre beáztatni, esetleg átdörzsölni. A nagyobbakat fel is szelheted. A sárgarépát vágd kisebb darabokra, majd a kaporral és a patisszonnal együtt rendezd egy alaposan megtisztított, egyliteres üveg aljába.
A felöntőléhez a vizet kezdd melegíteni a sóval, a cukorral és az ecettel. Főzd forrástól számítva öt percig, húzd le a tűzről, és forrón öntsd a zöldségekre. Szórj az üvegbe borsot, babérlevelet, fokhagymát, majd jól zárd le. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, csomagold többrétegű papírba, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg két-három nap alatt kihűlnek, utána tárold száraz, hűvös helyen.
A cukkinit is elteheted fűszeres olajban. Hideg húsok mellé kiváló.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció