Darált hússal töltött lila hagyma sok sajttal a tetején: ínyenc vacsora vagy előétel
Ha a hagymát sütve szereted, próbáld ki töltve is, finom édeskés lesz.

daralt-hussal-toltott-lila-hagyma
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tölteni szinte bármilyen zöldséget lehet, még a hagymát is. Hússal laktató és izgalmas fogást készíthetsz belőle, ráadásul gyors és egyszerű. Akár vacsoraként, akár köretként számításba veheted, sőt partifalatként vagy snackként is tálalhatod! Melegen kifejezetten jólesik az egyre hűvösebbé váló őszi estéken.

Darált hússal töltött hagyma

Hozzávalók:

  • 8 db lila hagyma
  • 30 dkg darált hús
  • 10 dkg sajt
  • 4 szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és rakd forrásban lévő vízbe. Főzd három percig, majd szűrd le. A hagymák tetejét vágd le, azaz készíts egy-egy kalapot. A belsejüket óvatosan szedd ki, és aprítsd fel. Dinszteld meg kevés zsiradékon, majd tedd hozzá a darált húst, fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval. 

A hagymákat sorakoztasd zsiradékkal kikent tepsibe, belül kend ki olajjal, kanalazz mindegyikbe a húsos masszából, szórd meg aprított baconnel és reszelt sajttal, majd tedd vissza a kalapokat. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 
A cukkinit is megtöltheted, étvágygerjesztő tekercseket is készíthetsz belőle. 

Ezt is szeretjük