Fűszeres amerikai fasírt sűrű szaftban: fél óra alatt az asztalon lehet

A sűrű szafttal tálalt amerikai fasírt, vagyis a Salisbury Steak tökéletes, villámgyors vacsora.

Amerikai fasírt (Salisbury Steak)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a szaftos amerikai fogás átmenet a fasírt és a hamburgerpogácsa között. Tálalhatod sült krumplival, burgonyapürével vagy valamilyen zöldségkörettel: a gyerekek nagyon fogják szeretni mellé a vajon párolt zöldborsót. Eredetileg marhahúsból készül, de használhatsz hozzá mást is, a lényeg, hogy viszonylag zsíros legyen.

Amerikai fasírt (Salisbury Steak)

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz:

  • 50 dkg zsíros darált hús
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál kakukkfű
  • 1 reszelt hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál Worcesterchire-szósz
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 teáskanál
  • 0.25 teáskanál bors
  • olaj a sütéshez

A szatfhoz:

  • 25 dkg gomba
  • 7.5 dl alaplé
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál fehér- vagy vörösborecet
  • 1 hagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlemorzsát öntsd egy kis tálba. Add hozzá a tejet, és keverd el. Ha szükséges, adj még tejet hozzá, a lényeg, hogy az összes zsemlemorzsát bőven bevonja. Tedd félre legalább öt percre, hogy a morzsa megduzzadjon, ekkor add hozzá a darált húst és a többi hozzávalót. Gyúrd jól össze, és formázz belőle négy, egyenként ujjnyi vastag húspogácsát. Egy serpenyőben hevíts olajat, és közepes lángon süsd a pogácsák mindkét oldalát barnára. Nem kell, hogy teljesen átsüljenek, mert még a szaftban is főni fognak.

 

Amikor készen vannak, szedd ki őket egy tányérra, és ugyanabban a serpenyőben, szükség szerint még egy kevés olívaolaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Közben a gombát is szeleteld fel. Add a puha hagymához, és kevergetve párold 7-9 percig, amíg megpuhul és az összes leve elpárolog. Ekkor szórd meg sóval és borssal, és hintsd meg liszttel. Keverd össze, pirítsd egy percig, majd fokozatosan öntsd fel az alaplével. Add hozzá a borecetet, forrald fel, szórd meg a száráról letépkedett kakukkfűlevelekkel, és tedd vissza bele a húspogácsákat. Vedd a lángot kicsire, és 10-15 percig gyöngyöztesd, amíg a húspogácsák teljesen átsülnek.

Ha valami könnyebb köretet készítenél mellé, a zellerpüré tökéletes választás lesz.

Kép: bhofack2 / Getty Images

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük