Így készítheted a legfinomabb fasírtot: néhány egyszerű trükköt tarts észben hozzá

A fasírt egyszerű, olcsó, és mindenki szereti: mutatjuk, hogyan készítheted el a legfinomabbra.

A legfinomabb fasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legfinomabb fasírt mindenkinek mást jelent, de ha így készíted, biztos, hogy nem fogsz csalódni. Az alapreceptet később tetszésed szerint variálhatod, különösen finom és szaftos lesz például akkor, ha a közepébe sajtot rejtesz. A kész kis golyókat kisütheted olajban, vagy körbetekerheted baconnel is.

A legfinomabb fasírt

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 zsemle (vagy 2,5 szelet kenyér)
  • 1 tojás
  • 1 kis hagyma
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén aprítsd fel. Egyiket se zúzd össze vagy reszeld le. A zsemlét vagy kenyeret áztasd tejbe.

 

A húst tedd egy tálba. Add hozzá a kinyomkodott zsemlét, a tojást, a pirospaprikát, a sót, a borsot, valamint a fokhagymát és a kihűlt hagymát. Formálj belőle lapos korongokat, és oldalanként öt perc alatt süsd őket olajban pirosra.

Szaftos, fűszeres húsgolyó paprikás szószban: sütőben sült zöldség a mártás alapja

A húsgombóc örök kedvenc, ez a változat paprikás szószban készül, melyben szalonnának is jut hely.

Elolvasom
Ezt is szeretjük