A 8 legfinomabb darált húsból készült étel: a fasírttól a gombócig

Ha van a hűtődben darált hús, jobbnál jobb ételeket készíthetsz belőle. Válogass az egyszerű, bevált receptek közül!

Darált húsos receptek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A levesbetéttől a laktató, ízletes főfogásig bárminek lehet az alapja darált hús. Viszonylag olcsó alapanyag, és sokféle étel üthető össze belőle viszonylag rövid idő alatt. Tésztával, zöldségekkel is jól párosítható, változatosan fűszerezhető. Készíthetsz belőle különféle gombócokat, amik jók levesbetétnek, sütve, tésztával felturbózva. A darált hús tökéletes arra is, hogy ízletes rakottast készíts belőle, vagy megtöltsd vele a különféle zöldségeket. 

Ha a szaftosabb ételeket kedveled, a darált marha és a sertés a legjobb választás. Amennyiben vigyázol a vonalaidra, a csirke lehet a megfelelő alapanyag. Ma már nem kell bajlódni a darálással sem. Bár a fagyasztóból elővéve, felolvasztva is használhatod, friss húsból még ízletesebbek lesznek a fogások. Összeválogattuk a legfinomabb, darált húsból készülő ételeket, próbálj ki minél többet! 

A fasírt készítésébe nem kell beleszakadnod, ráadásul minden alkalomra tökéletes választás. Nagy előnye, hogy hidegen-melegen is kitűnő. Készíthetsz a darált húsos masszából pogácsákat, de egészben, vagdaltként is megsütheted. Sőt, megtöltheted zöldségekkel, így akár brokkolival is.
A darált húsból villámgyorsan ízletes gombócokat is készíthetsz. Ezek kerülhetnek levesbe, töltött káposztába, kiválóak paradicsomos szósszal is. Ha nem akarod túlbonyolítani, süsd csak meg fűszeres, tejszínes szósszal leöntve!
Az egyszerű tésztából darált hússal ízletes és laktató fogásokat készíthetsz, ráadásul a végtelenségig variálhatod. A hagyományos bolognai szósz mellett érdemes kipróbálni a paradicsomos, húsos tésztát chilivel megbolondítva.
A darált hús szinte minden zöldséghez illik. A karfiolt akár egészben is megtöltheted vele. A látványa étvágygerjesztő, az íze pedig csodás. Ha figyelsz a vonalaidra, csirkehúsból készítsd a tölteléket.
Olykor-olykor a hagyományos rakott krumplin is variálj, bátran cseréld le a kolbászt fűszeres darált húsra, a tejfölt pedig tejszínre. Sok sajttal még csábítóbbá teheted.
Húsgombócot különféle zöldségekbe is tekerhetsz. Így feldobhatod a cukkinit is. Összesütve igazán ízletes lesz. Előételként ugyanúgy bevetheted, mint könnyű vacsoraként.
A zöldségek szinte kínálják magukat, hogy megtöltsd őket a legváltozatosabb módon. Darált hússal és sok sajttal nem foghatsz mellé, ráadásul így jó laktató is lesz.
Ilyen, ha két nagy kedvencet ötvözöl! A darált hús ropogós bundában igazi retró fogás. Ismerheted hamis vagy alföldi rántott húsként is. Néhány évtizede szinte minden vendéglő étlapján szerepelt. Jó kiadós, fél kilóból az egész család jóllakik.

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük