Laktató, brokkolis, sajtos vagdalt - Köret sem kell hozzá nagyon

A régi, jó vagdaltnak sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Dobd fel sajttal és brokkolival!

Brokkolis, sajtos vagdalt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A fűszerekkel ízesített, tojással, zsemlével készült vagdalt a magyar konyha nagy kedvence. Rengeteg módon variálhatod, sertés- és marhahúsból is kiváló, ha diétásabban készítenéd, csirke is lehet az alapja. Melegen bármilyen körettel kitűnő, de remek választás hidegtálra, szendvicsbe is.

Brokkolis, sajtos vagdalt

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg darált hús
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra 10 perc alatt. Közben a zsemléket vagdosd fel, és áztasd vízbe. Rakd a darált húshoz a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, az aprított vöröshagymát, a pirospaprikát és a kinyomkodott zsemlét. Gyúrd jól össze.

A masszát terítsd szét, majd rakd a közepébe a szeletekre vágott sajtot és a brokkolit. Tekerd fel, tehát formázz belőle hengert, és szórd meg zsemlemorzsával. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

A Stefánia-vagdaltat se felejtsd el! Mindenki szereti, kiadós, és másnap is finom lesz.

Olvastad már?

Ezt is szeretjük