Laktató, brokkolis, sajtos vagdalt - Köret sem kell hozzá nagyon
A régi, jó vagdaltnak sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Dobd fel sajttal és brokkolival!
A fűszerekkel ízesített, tojással, zsemlével készült vagdalt a magyar konyha nagy kedvence. Rengeteg módon variálhatod, sertés- és marhahúsból is kiváló, ha diétásabban készítenéd, csirke is lehet az alapja. Melegen bármilyen körettel kitűnő, de remek választás hidegtálra, szendvicsbe is.
Brokkolis, sajtos vagdalt
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg darált hús
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 3 db zsemle
- 2 db tojás
- 1 fej brokkoli
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra 10 perc alatt. Közben a zsemléket vagdosd fel, és áztasd vízbe. Rakd a darált húshoz a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, az aprított vöröshagymát, a pirospaprikát és a kinyomkodott zsemlét. Gyúrd jól össze.
A masszát terítsd szét, majd rakd a közepébe a szeletekre vágott sajtot és a brokkolit. Tekerd fel, tehát formázz belőle hengert, és szórd meg zsemlemorzsával. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A Stefánia-vagdaltat se felejtsd el! Mindenki szereti, kiadós, és másnap is finom lesz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept