Laktató, brokkolis, sajtos vagdalt - Köret sem kell hozzá nagyon
A régi, jó vagdaltnak sem kell mindig ugyanolyannak lennie. Dobd fel sajttal és brokkolival!

brokkolis-sajtos-vagdalt-recept
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszerekkel ízesített, tojással, zsemlével készült vagdalt a magyar konyha nagy kedvence. Rengeteg módon variálhatod, sertés- és marhahúsból is kiváló, ha diétásabban készítenéd, csirke is lehet az alapja. Melegen bármilyen körettel kitűnő, de remek választás hidegtálra, szendvicsbe is.

Brokkolis, sajtos vagdalt

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg darált hús
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 fej brokkoli
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, szedd rózsáira, és főzd roppanósra 10 perc alatt. Közben a zsemléket vagdosd fel, és áztasd vízbe. Rakd a darált húshoz a tojást, a sót, a borsot, a reszelt fokhagymát, az aprított vöröshagymát, a pirospaprikát és a kinyomkodott zsemlét. Gyúrd jól össze.

A masszát terítsd szét, majd rakd a közepébe a szeletekre vágott sajtot és a brokkolit. Tekerd fel, tehát formázz belőle hengert, és szórd meg zsemlemorzsával. Tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és önts alá kevés vizet. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül egy óra alatt. Ha a hús puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.

A Stefánia-vagdaltat se felejtsd el! Mindenki szereti, kiadós, és másnap is finom lesz.

Ezt is szeretjük