Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz
Ha változatosságra vágysz, készítsd tejszínes szószban a húsgombócokat!
A húsgombócot szinte mindenki szereti. Krémesen, fűszeresen pedig igazi ínyencség. Rizzsel, tésztával tálalva laktató ebéd vagy vacsora lehet. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, mert jól bírja a fagyasztást. A szószon nagyon sokat dob a sajt és a friss petrezselyem. Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertésből is készítheted.

Tejszínes húsgombócok
Hozzávalók 4 személyre
Húsgombócokhoz
- 40 dkg darált csirkemell
- 3 evőkanál zsemlemorzsa
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 teáskanál só
- bors
Szószhoz
- 10 dkg krémsajt
- 3 dl tejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál liszt
- 1 csokor petrezselyem
- só
- fehérbors
- szerecsendió (őrölt)
Elkészítés:
A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.
A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.
