Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz
Ha változatosságra vágysz, készítsd tejszínes szószban a húsgombócokat!

Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

A 2000-es évek legdivatosabb fülbevalója most újra trendi »

Pár centis szőkéből derékig érő feketére váltott Katy Perry: megint átalakult »

Mutatjuk, hogyan tisztítsd ki a műszempillát, hogy még sokszor viselhesd »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A húsgombócot szinte mindenki szereti. Krémesen, fűszeresen pedig igazi ínyencség. Rizzsel, tésztával tálalva laktató ebéd vagy vacsora lehet. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, mert jól bírja a fagyasztást. A szószon nagyon sokat dob a sajt és a friss petrezselyem. Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertésből is készítheted.

Hozzávalók 4 személyre:

Húsgombócokhoz

  • 40 dkg darált csirkemell
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál só
  • bors

Szószhoz

  • 10 dkg krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fehérbors
  • szerecsendió (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.

A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük