Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz
Ha változatosságra vágysz, készítsd tejszínes szószban a húsgombócokat!

Tejszínes, fűszeres húsgombócok sütőben sütve: nagyon omlós lesz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A húsgombócot szinte mindenki szereti. Krémesen, fűszeresen pedig igazi ínyencség. Rizzsel, tésztával tálalva laktató ebéd vagy vacsora lehet. Készíthetsz belőle nagyobb adagot, mert jól bírja a fagyasztást. A szószon nagyon sokat dob a sajt és a friss petrezselyem. Ha a szaftosabb húsokat szereted, sertésből is készítheted.

Tejszínes húsgombócok

Hozzávalók 4 személyre:

Húsgombócokhoz

  • 40 dkg darált csirkemell
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál
  • bors

Szószhoz

  • 10 dkg krémsajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • fehérbors
  • szerecsendió (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A darált húst keverd össze egy tálban a tojással, a zsemlemorzsával, majd ízesítsd sóval, borssal, fűszerpaprikával, préselt fokhagymával. Jól gyúrd össze, majd enyhén nedves kézzel formázz belőle kisebb gombócokat. Ha túl laza, rakj hozzá még zsemlemorzsát. Rendezd kevés olajjal kikent tepsibe.

A szószhoz a tejszínt keverd csomómentesre a liszttel és a krémsajttal, majd adj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, szerecsendiót, fokhagymát. Öntsd a tejszínes szószt a gombócokra, majd szórd meg jól aprított petrezselyemmel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 35 perc alatt.

Ezt is szeretjük