A fasírttól a rakottasig: a legfinomabb darált húsos ételek

Darált húsból rengeteg egyszerűbb és extra ételt is készíthetsz, válogass kedvedre!

Darált húsos ételek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A darált hús remek alapanyaga lehet húspogácsáknak, gombócoknak, rakott, töltött ételeknek, különféle raguknak. Attól függően, hogy mennyire szereted zsírosan, használhatsz csirkét, pulykát, sertést vagy akár marhát. Akkor jársz a legjobban, ha vásárláskor a hentessel ledaráltatod a húst, és nem otthon küzdesz vele. Így sok időt megspórolhatsz. Nagy előnye még, hogy nem túl drága. 

A darált húst jól lehet fűszerezni, könnyű formázni. Kitűnő a legkülönfélébb zöldségekkel, rizzsel, szószokkal, tésztával. Mivel gyorsan átsül, villámfogások is készülhetnek belőle. Nemcsak hagyományos ételeket, újdonságokat is érdemes kipróbálni. Válogass a legizgalmasabb fogások közül!

A fasírt nagyon egyszerű, mégis ott a helye még az ünnepi asztalokon is. Készíthetsz fűszeres húspogácsát, sütheted egyben, megtöltheted sajttal vagy tojással, és gombócként is kínálhatod. Hidegen-melegen kitűnő.
Rengeteg szósz és ragu alapja is lehet darált hús. Gondolj csak a híres bolognaira! Paradicsomos szósszal, mediterrán fűszerekkel minden tésztát feldobhatsz vele.
Kevés plusz munkával igazán csábítóvá teheted a hétköznapi darált húsos, paradicsomos tésztát. Formázz belőle kis fészkeket, és süsd össze. Nem hiányozhat róla a mozzarella vagy a parmezán sem.
A legkülönfélébb zöldségeket is megtöltheted ízesített darált hússal. A paprika, a cukkini, a gomba mellett a karfiolba is rakhatsz húsos masszát. Különleges, finom étel, köret nélkül is laktató.
A roppanós leveles tészta és a darált hús házasságából is csak igazán finom fogás jöhet létre. Alig van vele munka. Gyors vacsora, vendégvárónak is kiváló, és a munkába is csomagolhatsz belőle.
A nagy klasszikus, a töltött paprika is elképzelhetetlen darált hús nélkül. A húsgombócon változtathatsz mindig kicsit, a rizs helyett tehetsz bele hajdinát vagy zabpelyhet, sőt, gerslivel is gazdagíthatod.
Kóstoltad már a darált húst rántva? Ez nem újítás, hisz régen a menzán is népszerű volt, sőt, hamis vagy alföldi rántott húsként kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon. Jó kiadós, omlós, sajttal különösen finom.
A zöldséges rakottasokat is laktatóbbá és csábítóbbá teheted darált hússal. A rakott krumpliba is kerülhet kolbász helyett. Tejszínnel, tejföllel és sok-sok sajttal isteni.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük