A darált hús remek alapanyaga lehet húspogácsáknak, gombócoknak, rakott, töltött ételeknek, különféle raguknak. Attól függően, hogy mennyire szereted zsírosan, használhatsz csirkét, pulykát, sertést vagy akár marhát. Akkor jársz a legjobban, ha vásárláskor a hentessel ledaráltatod a húst, és nem otthon küzdesz vele. Így sok időt megspórolhatsz. Nagy előnye még, hogy nem túl drága.
A darált húst jól lehet fűszerezni, könnyű formázni. Kitűnő a legkülönfélébb zöldségekkel, rizzsel, szószokkal, tésztával. Mivel gyorsan átsül, villámfogások is készülhetnek belőle. Nemcsak hagyományos ételeket, újdonságokat is érdemes kipróbálni. Válogass a legizgalmasabb fogások közül!

A fasírt nagyon egyszerű, mégis ott a helye még az ünnepi asztalokon is. Készíthetsz fűszeres húspogácsát, sütheted egyben, megtöltheted sajttal vagy tojással, és gombócként is kínálhatod. Hidegen-melegen kitűnő.

Rengeteg szósz és ragu alapja is lehet darált hús. Gondolj csak
a híres bolognaira! Paradicsomos szósszal, mediterrán fűszerekkel minden tésztát feldobhatsz vele.

Kevés plusz munkával igazán csábítóvá teheted a hétköznapi
darált húsos, paradicsomos tésztát. Formázz belőle kis fészkeket, és süsd össze. Nem hiányozhat róla a mozzarella vagy a parmezán sem.

A legkülönfélébb zöldségeket is megtöltheted ízesített darált hússal. A paprika, a cukkini, a gomba mellett a
karfiolba is rakhatsz húsos masszát. Különleges, finom étel, köret nélkül is laktató.

A nagy klasszikus, a töltött paprika is elképzelhetetlen darált hús nélkül. A húsgombócon változtathatsz mindig kicsit, a rizs helyett tehetsz bele hajdinát vagy zabpelyhet, sőt, gerslivel is gazdagíthatod.

Kóstoltad már
a darált húst rántva? Ez nem újítás, hisz régen a menzán is népszerű volt, sőt, hamis vagy alföldi rántott húsként kisvendéglőkben is szerepelt az étlapon. Jó kiadós, omlós, sajttal különösen finom.

A zöldséges rakottasokat is laktatóbbá és csábítóbbá teheted darált hússal.
A rakott krumpliba is kerülhet kolbász helyett. Tejszínnel, tejföllel és sok-sok sajttal isteni.