Négysajtos, tejszínes rakott krumpli darált hússal - Szaftos és pikáns
Jóval krémesebb, mint a hagyományos rakott krumpli, a vastag, ropogós sajtrétegtől pedig még csábítóbb.
Nincs ötleted ebédre vagy vacsorára? Ez az ízletes, darált húsos rakott krumpli jöhet bármikor. Laktató, nem száraz, és a különféle sajtok fejedelmivé teszik. Ezt még azok is szeretik, akik egyébként nem annyira vannak oda az igazán magyaros rakott krumpliért.

Tejszínes, darált húsos rakott krumpli
Hozzávalók
- 1 kg krumpli
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg trappista sajt
- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg krémsajt
- 1 db vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- 2.5 dl tejszín
- szerecsendió (őrölt)
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. Dobd egy nagyobb serpenyőben felforrósított olajra, és dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát, majd süsd össze pár perc alatt.
A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. A felét rakd le egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és egyengesd el rajta a húsos keveréket.
A főzőtejszínt keverd össze a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, és öntsd rá a krumplira. Fedd le alufóliával, és süsd 30 percig. Ezt követően szórd a tetejére a háromféle reszelt sajt keverékét. Süsd tovább addig, amíg a krumpli puha, a sajt pedig szép piros nem lesz.
