Négysajtos, tejszínes rakott krumpli darált hússal - Szaftos és pikáns
Jóval krémesebb, mint a hagyományos rakott krumpli, a vastag, ropogós sajtrétegtől pedig még csábítóbb.

Négysajtos, tejszínes rakott krumpli darált hússal - Szaftos és pikáns
Ez is érdekelhet

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

Tavaszi Vásárlási Maraton a Premier Outletben! (x)

Nagyszerű kezdeményezéssel támogatja a helyi közösségeket a Tesco (x)

beauty and style

Lapos a talpuk, mégis elképesztően nőiesek: 4 kényelmes cipőfazon az esküvőre »

Ezért jó, ha a testápoló illata megegyezik a parfümével: így marad tartós a bőrön az Eau de Toilette »

Az 53 éves Cindy Crawford még mindig tud meglepetést okozni: bakancsban is eszméletlenül dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs ötleted ebédre vagy vacsorára? Ez az ízletes, darált húsos rakott krumpli jöhet bármikor. Laktató, nem száraz, és a különféle sajtok fejedelmivé teszik. Ezt még azok is szeretik, akik egyébként nem annyira vannak oda az igazán magyaros rakott krumpliért. 

Tejszínes, darált húsos rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2.5 dl tejszín
  • szerecsendió (őrölt)
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, és aprítsd fel. Dobd egy nagyobb serpenyőben felforrósított olajra, és dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, sózd, borsozd, szórd hozzá a pirospaprikát, majd süsd össze pár perc alatt.

A krumplit pucold meg, és vágd vékony karikákra. A felét rakd le egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe, és egyengesd el rajta a húsos keveréket.
A főzőtejszínt keverd össze a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, a szerecsendióval, és öntsd rá a krumplira. Fedd le alufóliával, és süsd 30 percig. Ezt követően szórd a tetejére a háromféle reszelt sajt keverékét. Süsd tovább addig, amíg a krumpli puha, a sajt pedig szép piros nem lesz.

Ezt is szeretjük