Csúsztatott palacsinta - Ínycsiklandó édesség vasárnap délutánra
A csúsztatott palacsinta nagyszerű találmány, olyan, mintha palacsintából készült tortát ennél.
Ennek a fogásnak az a különlegessége, hogy a lapoknak csak az egyik felét kell megsütni, és úgy rétegezni, közéjük pedig kerülhet bármi, ami szem-szájnak ingere.
Akár sós változatban is elkészítheted, húsos szószt téve a lapok közé, de most maradjunk az édes verziónál.
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 4 dl tej
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg mogyorókrém
- 20 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor
- só, olaj
Elkészítés ideje:
30 perc.
Elkészítés menete:
A tojásokat válaszd ketté, a tartalmukat egy-egy nagyobb tálkában helyezd el. A fehérjét robotgéppel verd kemény habbá, majd tedd félre. A sárgáját keverd el vajjal, úgy, hogy egységes masszát kapj, majd adj hozzá egy kis sót, és keverd el a liszttel, valamint a tejjel, ügyelve arra, hogy ne legyen csomós. Ha összeállt a vajas massza, add hozzá a habot, óvatosan, hogy ne törjön össze.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
A kapott tésztát egy alacsony peremű serpenyőben készítsd el úgy, mint a palacsintát, de csak az egyik oldalát süsd meg. Ezután rétegezd egymásra a kisütött lapokat, úgy, hogy közéjük mindig adagolsz egy kis mogyorókrémet és darált diót, vagy amihez épp kedved van. Az utolsó tésztát fordítva helyezd a rakás tetejére, és már kész is a palacsintatorta.
Csoki, csoki, csoki!
Talán a legnépszerűbb édesség, és a legtöbb sütemény alapvető összetevője. Ha te is a csokiimádók táborába tartozol, nézz be képgalériánkba néhány remek csokis ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- meggy
- babapiskóta
Gyors somlói galuska: 15 perc alatt kész
- méz
- sütemény
Mézédes török finomság - Így készül a baklava
- csokoládé
- strand