Ropogós, csokis-kókuszos holdak: pár perc alatt kész az ünnepi aprósütemény
A csokis-kókuszos holdak akár a mézeskalács alternatívái vagy kísérői is lehetnek az ünnepekre.
![Csokis-kókuszos holdak](https://kep.index.hu/1/0/3064/30647/306470/30647081_2352849_7e71e9e09a6b1d67b6b05fd2abb7eaf0_wm.jpg)
A csokiba mártott kókuszos kekszek nem csak finomak, de az ünnepi asztalon is remekül mutatnak, főleg, ha megszórjuk egy kis porcukorral a holdakat, csillagokat. Praktikus egy édesség, mivel könnyű az elkészítése, és igazán sokáig eláll.
Csokis-kókuszos holdak
Hozzávalók 4 személyre
- 25 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj
- 10 evőkanál porcukor
- 12 evőkanál kókuszreszelék
- 2 db tojás
- 1 evőkanál rumaroma
- 1 evőkanál tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg tejcsokoládé
Elkészítés:
A lisztet morzsold össze a vajjal, majd add hozzá a kókuszreszeléket, a rumaromát, a tejet, a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Az összekevert hozzávalókból gyúrj tésztát, majd a kinyújtott tésztát szúrd ki holdakkal vagy csillagokkal.
A sütőpapírral bélelt tepsit helyezd a 180 fokra melegített sütőbe, majd hagyd sülni körülbelül 12 percig.
A mártogatáshoz a csokoládét folyamatosan kevergetve, kis lángon olvaszd meg, amíg közepesen besűrűsödik. Érdemes tejcsokit használni, ha igazán édes, krémes szószt szeretnél.
Az omlós hókifli sem hiányozhat az ünnepi sütikínálatból.
Még több recept