Friss, roppanós zöldbabsaláta sült csirkével: laktató, mégsem hizlal
A csirkés zöldbabsaláta szuper diétás fogás, amit fogyókúra alatt is nyugodtan ehetsz.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Különleges lesz a szetted, ha így kombinálod a színeket: felpezsdítik a megjelenést »
- Az 53 éves Carla Bruni stílusa egyszerű, de kifinomultan nőies: az egykori francia first lady szettjeit könnyű lemásolni »
- A francia nők kedvenc frizurája pillanatok alatt elkészül: egyszerű konty, ami nőiessé teszi a megjelenést »
- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
Ha nem kívánsz nehéz ételeket, csak valami könnyű, de tartalmas ételre vágysz, a csirkés zöldbabsaláta kiváló választás lehet. Magas a fehérjetartalma, alig van benne szénhidrát, rostokban gazdag, és nagyon finom. Főleg olívás, fokhagymás öntettel, de akár joghurtos, zöldfűszeres mártogatóst is készíthetsz hozzá.
Csirkés zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 25 dkg zöldbab
- 2 db csirkemell
- 1 db avokádó
- 1 db cukkini
- 1 db kaliforniai paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Az öntethez
- 5 evőkanál olívaolaj
- 0.5 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és sózd be. Hagyhatod egyben, de vághatod kisebb darabokra is. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a csirkét. Pirítsd meg kevés olajon, vagy grillen süsd meg.
A zöldbabot alaposan mosd meg, dobd bő, lobogó vízbe, adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd körülbelül öt percig. Amikor roppanós, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A felkarikázott cukkinit is süsd pár percig serpenyőben vagy grillen. Az avokádót pucold meg, távolítsd el a magját, és a paprikával együtt vágd fel tetszés szerint, és a többi zöldséggel együtt dobd egy tálba.
Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citrom frissen facsart levét, ízlés szerint sózd, borsozd. Öntsd le vele a zöldségeket, és tedd a tetejére a csirkemellet.
Ha különleges salátát készítenél, ezt a kukoricás változatot próbáld ki!
Még több recept