Friss, roppanós zöldbabsaláta sült csirkével: laktató, mégsem hizlal
A csirkés zöldbabsaláta szuper diétás fogás, amit fogyókúra alatt is nyugodtan ehetsz.

zoldbabsalata-csirkevel
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nem kívánsz nehéz ételeket, csak valami könnyű, de tartalmas ételre vágysz, a csirkés zöldbabsaláta kiváló választás lehet. Magas a fehérjetartalma, alig van benne szénhidrát, rostokban gazdag, és nagyon finom. Főleg olívás, fokhagymás öntettel, de akár joghurtos, zöldfűszeres mártogatóst is készíthetsz hozzá. 

 

Csirkés zöldbabsaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldbab
  • 2 db csirkemell
  • 1 db avokádó
  • 1 db cukkini
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors

Az öntethez

  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet öblítsd le, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és sózd be. Hagyhatod egyben, de vághatod kisebb darabokra is. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a csirkét. Pirítsd meg kevés olajon, vagy grillen süsd meg. 


A zöldbabot alaposan mosd meg, dobd bő, lobogó vízbe, adj hozzá egy teáskanál sót, és főzd körülbelül öt percig. Amikor roppanós, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. A felkarikázott cukkinit is süsd pár percig serpenyőben vagy grillen. Az avokádót pucold meg, távolítsd el a magját, és a paprikával együtt vágd fel tetszés szerint, és a többi zöldséggel együtt dobd egy tálba.


Az öntethez keverd össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citrom frissen facsart levét, ízlés szerint sózd, borsozd. Öntsd le vele a zöldségeket, és tedd a tetejére a csirkemellet. 
Ha különleges salátát készítenél, ezt a kukoricás változatot próbáld ki! 

Ezt is szeretjük