Csirkés, spenótos tészta: a híres Chicken Alfredo bevált receptje

A krémes, sajtos szósz, a puha, szaftos csirkemell és az üde spenót hármasa teszi különlegessé az egyszerű tésztát.

Csirkés, spenótos tészta receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha igazán kényeztető, laktató tésztát készítenél, a Chicken Alfredo felülmúlhatatlan. A tejszínes, csirkés tészta eredeti verziója Rómából származik, mégis az amerikaiaknak, különösen a némafilmek sztárjainak köszönhetően vált világszerte ismertté. Eleinte szélesmetéltet használtak, de pennével, spagettivel is tökéletes. A szósz a sok vajnak köszönhetően lesz olyan lágy, selymes. 

Csirkés, spenótos tészta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 40 dkg száraztészta
  • 20 dkg friss spenót
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt
  • 10 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy lábasban forralj bőséges mennyiségű sós vizet. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd meg a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően. Ha fogkemény, szűrd le, csepegtesd le.



Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a kockára vágott csirkét, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Süsd addig, amíg a hús minden oldala aranybarna és puha lesz. Ezután vedd ki a csirkét a serpenyőből, és tedd félre.



Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd addig, amíg illatossá válik. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól össze. Főzd kis lángon néhány percig. Amikor a szósz kezd besűrűsödni, add hozzá a friss spenótleveleket. Ha kicsit összeesnek, szórd hozzá a reszelt parmezánt, majd keverd addig, amíg a sajt teljesen felolvad, és a szósz krémes lesz. 

 

Végül forgasd hozzá a tésztát és a csirkét, majd rögtön tálald. Ízlés szerint még reszelhetsz rá parmezán sajtot.

A spenótos, tejszínes szószban sült csirkemell is fenséges fogás. Abban is biztos lehetsz, hogy a hús nem szárad ki!

Spenótos csirke krémes parmezános szószban – Villámgyors egytálétel

Csirkéből vagy csirkemellből nem bonyolult ételt készíteni, de finom és nem száraz csirkemellet az asztalra varázsolni már nehezebb feladat.

Elolvasom

Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük