Csirkés, spenótos tészta: a híres Chicken Alfredo bevált receptje
A krémes, sajtos szósz, a puha, szaftos csirkemell és az üde spenót hármasa teszi különlegessé az egyszerű tésztát.
Ha igazán kényeztető, laktató tésztát készítenél, a Chicken Alfredo felülmúlhatatlan. A tejszínes, csirkés tészta eredeti verziója Rómából származik, mégis az amerikaiaknak, különösen a némafilmek sztárjainak köszönhetően vált világszerte ismertté. Eleinte szélesmetéltet használtak, de pennével, spagettivel is tökéletes. A szósz a sok vajnak köszönhetően lesz olyan lágy, selymes.
Csirkés, spenótos tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg száraztészta
- 20 dkg friss spenót
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 10 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- só és bors ízlés szerint
Elkészítés:
Egy nagy lábasban forralj bőséges mennyiségű sós vizet. Amikor lobog, tedd bele a tésztát, és főzd meg a csomagoláson lévő utasításoknak megfelelően. Ha fogkemény, szűrd le, csepegtesd le.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat közepes lángon. Add hozzá a kockára vágott csirkét, majd sózd és borsozd meg ízlés szerint. Süsd addig, amíg a hús minden oldala aranybarna és puha lesz. Ezután vedd ki a csirkét a serpenyőből, és tedd félre.
Ugyanabban a serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon. Add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd addig, amíg illatossá válik. Ezután öntsd hozzá a tejszínt, majd keverd jól össze. Főzd kis lángon néhány percig. Amikor a szósz kezd besűrűsödni, add hozzá a friss spenótleveleket. Ha kicsit összeesnek, szórd hozzá a reszelt parmezánt, majd keverd addig, amíg a sajt teljesen felolvad, és a szósz krémes lesz.
Végül forgasd hozzá a tésztát és a csirkét, majd rögtön tálald. Ízlés szerint még reszelhetsz rá parmezán sajtot.
A spenótos, tejszínes szószban sült csirkemell is fenséges fogás. Abban is biztos lehetsz, hogy a hús nem szárad ki!
Spenótos csirke krémes parmezános szószban – Villámgyors egytálétel
Csirkéből vagy csirkemellből nem bonyolult ételt készíteni, de finom és nem száraz csirkemellet az asztalra varázsolni már nehezebb feladat.
ElolvasomGetty Images
-
2024-10-31 08:06:03
-
2024-10-29 08:06:04
-
2024-10-23 09:06:04
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció