Szaftos csirkés, paradicsomos tészta: az arrabiata szósz így készítve is mennyei

Ha laktatóbban szeretnéd elkészíteni az arrabiata szószt, forgass hozzá darált csirkehúst!

Csirkés arrabiata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomos, fokhagymás arrabiata szósz nem véletlenül az olaszok kedvence: most tedd tartalmasabbá darált csirkehússal! Az így készült mártás tésztára kanalazva különösen finom, ráadásul alig van munka vele. A tésztát olasz módra főzd fogkeményre, hogy a közepe még enyhén roppanjon.

Csirkés arrabiata

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált csirkecomb
  • 40 dkg száraztészta
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 doboz hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 evőkanál aprított petrezselyem
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál chilipehely
  • frissen őrölt bors
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat. A fokhagymát és a petrezselymet aprítsd fel, tedd a serpenyőbe, szórd hozzá a chilit, és kevergesd fél percig, amíg az illata felszáll. Add hozzá a darált húst, pirítsd fehéredésig, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel. Sózd, borsozd, adj hozzá egy kevés cukrot, és lefedve főzd nagyjából 20 percig, amíg besűrűsödik. 

A tésztát közben forró, sós vízben főzd ki. Két perccel a csomagoláson olvasható idő előtt szűrd le, így a közepe roppanós marad. A kifőtt tésztát forgasd össze a szósszal, és szórd meg reszelt parmezánnal.

 

Ha imádod a paradicsomos szószokat, dobj össze egy finom, babos mártogatóst!

20 perces paradicsomos-babos mártogatós: friss bazsalikommal az igazi

Pillanatok alatt, minimális munkával készül ez a laktató, mégis könnyed ebéd, amely friss, ropogós kenyérrel kínálva az igazi.

Elolvasom

Kép: Marian Vejcik / Getty Images

Ezt is szeretjük