Omlós csirkecomb mandulabundában
Kevés jobb dolog van annál, ha a húst övező bundában egy kis ropogós hozzávaló is rejtőzik.
A mandula kifejezetten jól áll az összes bundázott húsnak, így a csirkecomb se lehet kivétel.
Csirkecomb helyett gyakorlatilag bármilyen húst használhatsz, ami rántott szeletnek is alkalmas.
Csirkecomb mandulás bundában
Hozzávalók:
- 6 teljes csirkecomb
- 15 dkg liszt
- 10 dkg mandulapehely
- 5 dl tej
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors, olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húsokat mosd át jó alaposan, majd szedd szét alsó- és felsőcombokra. Ezután sózd be őket, majd törd a fokhagymát a tejbe, és áztasd be a combokat. Egy fél órára hagyd így állni a húst. A tojásokat verd fel, majd szórd bele a mandulapelyheket is.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Ha már eleget álltak a combok, forgasd meg őket lisztben - ebbe nem árt, ha őrölsz némi borsot, sokkal finomabb lesz így a bunda - , majd a mandulás tojásban, végül ismét a lisztben, és bő, forró olajban süsd át őket alaposan. Hogy biztosra menj, miután az olajból kivetted, még 10-15 percre 150 fokos sütőbe bedughatod őket.
Mutasd meg a többieknek kedvenc receptjeidet, és töltsd fel a Receptolimpia második részéhez, vagy szavazz másokra.
Ropogós, fűszeres finomságok a sütőből
Egy ínycsiklandó sültnél kevés jobb dolog létezik, nézz szét képgalériánkban!
OLVASD EL EZT IS!
- csirke
- húsételek
Mustáros-hagymás csirkecombok
- csirke
- méz
Mézes-mustáros csirkecomb
- húsételek
- sült