Mustáros-hagymás csirkecombok
Gyors, ízletes hétvégi ebéd
A csirkecomb hálás alapanyag, gyorsan elkészül, és nagyítóval kell keresni olyat, aki nem szereti.

Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

Cindy Crawfordnak is karikás a szeme smink nélkül: 10 perc alatt megszépül az 53 éves modell »

Magyar szandálért rajong a divatvilág: a párnás lábbelire mindenki felfigyel »

A kockásnál is nagyobb figyelmet kapnak a 90-es évek ruhamintái: visszatér a batikolt divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mustáros csirkecombbal sem lesz túl nehéz dolgod, egyáltalán nem bonyolult, viszont kissé pikáns, jellegzetes ízével mindenkit meghódít.

A tetejére némi szalonna, a szószhoz pedig egy kis gomba nagyon feldobja, persze magában is isteni.

Mustáros-hagymás csirkecomb

Hozzávalók:

  • 6 alsócomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mustár
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • olaj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A combokat mosd át jó alaposan, dörzsöld be sóval és borssal, majd pirítsd át őket vékony olajon egy serpenyőben. Amíg pirulnak, a bort és a mustárt keverd össze, és darabold bele a petrezselymet. A hagymát kockázd fel, és ha a combok már megpirultak, vedd ki őket a serpenyőből, adják át a helyüket a hagymának.

Miután üvegesre pirult a serpenyő új vendége, keverd hozzá a mustáros szószt, majd vedd le a tűzről. Egy tűzálló tálat vajazz ki, tedd bele a combokat, öntsd a tetejére a szószt, és lefedve süsd 25 percig, majd fedetlenül még körülbelül tíz percig. Ha a tetejére pakolsz némi húsos szalonnát a sütés elején, nem fog ártani neki, de ezt el is hagyhatod.

Harapnivaló illatok a konyhában

A finom fűszeres sültek nagy előnye, hogy nemcsak az ízük, de az illatuk is fenséges, hogy milyen illatú konyhát szeretnél, válaszd ki képgalériánkból!

OLVASD EL EZT IS!

bajor csirkecomb 1
  • sült csirke
  • húsételek

Bajor csirkecomb

Ezt is szeretjük