Omlós csirkecombok vele sült krumplival és birsalmával: rozmaringos pác a lelke

A krumplival és birsalmával sült csirkecomb hamisítatlan őszi fogás.

Csirkecomb birsalmával
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagyon jól megy a sült csirkecombhoz a birsalma és a krumpli. Ha sütés előtt egy-két órát rozmaringos pácban tartod, az ízek lejutnak a belsejébe, átjárják a rostokat, és omlósabb lesz a végeredmény. Érdemes tepsibe rakás előtt vajon elősütni: így kéreg keletkezik rá, ami megakadályozza, hogy az értékes nedvek kiszabaduljanak belőle, és a köretnek is jót tesz, ha meglocsolod pecsenyelével.

Csirkecomb birsalmával

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg krumpli (legjobb a parázsburgonya)
  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy birsalma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval. Egy kisebb tálban keverd el az olajat az őrölt rozmaringgal és a borssal, tedd a húst ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Közben készítsd elő a köretet: a birsalmát szeleteld fel, a krumplit pucold meg, és vágd nagyobb darabokba. Ha elég kicsi szemeket használsz, egyben is hagyhatod őket. A pácolási idő leteltével egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, nagy lángon piríts kérget a csirkecombok minden oldalára, majd helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. Pakold mellé a krumplit és a birsalmát, locsold meg a pecsenyelével és a visszamaradt páccal, ha van, és alufóliával lefedve told 200 fokos sütőbe legalább egy órára, amíg az egész omlósra puhul. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpirulhasson.

Ha ünnepibb fogásban gondolkodsz, készíts kacsacombot birsalmával.

Ropogós kacsacomb birsalmás lilakáposztával és mázas burgonyával - Újragondoltuk a klasszikus fogást

Bár a neve a 2000-es évek Liszt Ferenc téri étlapjainak remagyaros, a hagyományt a tradícióval fúziós tányérra álmodó hangulatát idézi, ez egy egyszerű, a kertből és a baromfiudvarból összeszedett, szezonális alapanyagokból készült étel. Persze mind primőr, az ilyesmi meg, ugye, csak karácsonykor dukál.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük