Csípős csirkeszárnyak air fryerben: gyors vacsorára is tökéletes

Air fryerben igazán finom csípős csirkeszárnyakat készíthetsz.

Csípős csirkeszárnyak air fryerben
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az air fryer kiválthatja a tepsit és a bő olajban történő sütést is. A csípős csirkeszárnyakat chiliszósszal készítve pillanatok alatt összedobhatod, a forró levegős sütőben pedig hamarabb elkészül, mint bármilyen más módon. A végeredmény szaftos, pikáns és ropogós lesz. A megadott mennyiség az, amennyi a készülékbe egyszerre belefér, ha többen vagytok, több körben végezd a sütést.

 

Csípős csirkeszárnyak air fryerben

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg csirkeszárny
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl chiliszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat vágd ketté. Szórd meg őket bőven sóval és borssal, forgasd össze olívaolajjal, és pihentesd egy órát. Ezután egyengesd el őket az air fryer kosarában, és told a 200 fokra előmelegített készülékbe. Fontos, hogy úgy helyezd el őket, hogy ne fedjék egymást. 20 perc alatt, félidőben megfordítva süsd őket ropogósra.

A vajat közben egy nagy tálban olvaszd fel, és keverd össze a chiliszósszal. A kisült csirkeszárnyakat forgasd meg a szószban, és azonnal tálald. Így a bőre nem szívja magába a szószt, és ropogós marad.

Gyömbéres csirkefalatok rizzsel: ragacsos máz vonja be a húst

Ezt a csirkés receptet egy New Orleans-i étterem szakácsa ihlette, aki a kínai konyha ízeit kísérelte meg vonzóvá tenni a Bourbon Streeten.

Elolvasom

Kép: Dragos Rusu / 500px / Getty Images

Ezt is szeretjük