Ujjszopogatós, ropogós csirkeszárnyak házi pácban érlelve - Grillen és sütőben is elkészítheted

Hozd ki a legtöbbet a csirkeszárnyból! A mázas hús szinte szétolvad a szádban.

Ujjszopogatós, ropogós csirkeszárnyak házi pácban érlelve - Grillen és sütőben is elkészítheted
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél kevés pénzből villantós ételt készíteni, akkor ez a te recepted! A bolti pác helyett dobd össze saját magad a fűszeres keveréket. Érdemes hosszabb ideig pácolni, hogy a hús minél jobban magába szívja a fűszereket. Csak ezért a fogásért is megéri elővenni a grillt. A gyorsan elkészíthető finomság nyár esti baráti összejövetelekhez kiváló.

Csirkeszárnyak házi pácban

Hozzávalók

  • 1 kg csirkeszárny
  • 4 evőkanál ketchup
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, és papírtörlővel itasd le róluk a nedvességet. A végeket vagdosd le, ha szeretnéd, a forgóknál éles késsel kettévághatod. Egy tálban keverd össze a pác hozzávalóit, tehát a ketchupot, a cukrot, a szójaszószt, a sót, a borsot és a zúzott fokhagymát.

Forgasd a szárnyakat a masszába. Figyelj, hogy mindenhova jusson fűszer, és tedd legalább egy-két órára a hűtőbe, de hosszabb ideig is pihentetheted a pácban. Pakold a szárnyakat grillrácsra, majd süsd oldalanként nyolc-tíz percig. Többször forgasd a húst, hogy egyenletesen piruljon. Ha sütőbe tennéd a szárnyakat, 180 fokon 30-40 percig süsd. Mikor már szép pirosak, és illatoznak, vedd ki a sütőből.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük