Így készül az eredeti csevapcsicsa
A grillezés egyik ásza a balkáni darált húsos, fűszeres kolbászka, a csevapcsicsa.
Ha szeretnél ráhangolódni a horvátországi nyaralásra, vagy szívesen idéznél fel kellemes nyári emlékeket, készíts csevapcsicsát. Ne törődj most az alakoddal, használj hozzá zsírosabb darált húst. A horvátok bárányt is szívesen kevernek a masszába. A grill különleges ízt ad neki, de serpenyőben vagy sütőben is megsütheted.

Csevapcsicsa
Hozzávalók 4 személyre
- 30 dkg darált marhahús
- 20 dkg darált sertéshús
- 2 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 teáskanál pirospaprika
- fél teáskanál szódabikarbóna
- kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát kockázd nagyon apróra, a fokhagymát pépesítsd. Tedd egy nagyobb tálba a darált húst, majd fűszerezd a hagymákkal, a kakukkfűvel, sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a paradicsompürét és a szódabikarbónát. A legjobb, ha ezt a műveletet kézzel végzed. Amikor jól összeáll, takard le fóliával, és tedd a masszát a hűtőbe legalább négy órára. Még jobb, ha egy egész éjszakán át érleled.
Pihentetést követően vizes kézzel formálj a húsos keverékből körülbelül 12 darab kolbászkát. Húzd nyársra, ha kisebbek, kettesével is rakhatod őket, és közepesen forró grillen körülbelül 12 perc alatt süsd meg. Közben folyamatosan forgasd, és időnként kenegesd olajjal. Ügyelj arra, hogy ne száradjon ki teljesen. Kenyérrel, zöldséggel, ajvárral, sós lilahagymával kínáld.
