Cseréptálban sült vörösboros marhapörkölt : szétomló hús, sűrű szaft
A sütőben, cseréptálban sült vörösboros marhapörköltet friss kenyérrel, tésztával, vagy galuskával is kínálhatod. Egészen sűrű lesz majd a szaftja, jól lehet tunkolni. A hús pedig szó szerint szétolvad a szájban.

Cseréptálban sült marhapörkölt
Hozzávalók 8 személyre
- 1 kg marhahús
- 2 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 2 dl száraz vörösbor
- 2 evőkanál zsír
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 teáskanál kömény
- 1 teáskanál bors
- 4 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A cseréptálba önts vizet, és áztasd fél óráig. Közben kockázd fel a marhahúst, a vöröshagymát vágd apróra. Zsíron pirítsd meg, majd tedd bele a húst, és süsd fehéredésig. Ízlés szerint sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát, a köményt és a fokhagymát. Ezt követően a felkockázott paradicsomot és a paprikát is rakd hozzá, majd az egészet öntsd fel annyi vízzel, hogy szinte elfedje a húst. Forrástól számítva főzdm még négy-öt percig.
Ezt követően a pörköltet rakd át a nedves cseréptálba, és helyezd a sütőbe 140-160 fokra. Körülbelül három-négy óra szükséges ahhoz, hogy a hús kellően omlós legyen, a szaft pedig úgy besűrűsödjön, akár egy jó vaskos mártás. Ez idő alatt néha nézz rá, kevergesd meg, ha szükséges, tégy még hozzá vizet. Amikor már majdnem puha a hús, öntsd rá a vörösbort is. Tálaláskor csípős paprikát is kínálhatsz hozzá.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció